ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό για το 10ο τρόπαιο

Ευρωλίγκα: Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό για το 10ο τρόπαιο
Ασταμάτητη η Ρεάλ Μαδρίτης, νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πήγε στον τελικό. Eurokinissi Sports

Έχοντας εντυπωσιακή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 92-83 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four του Βελιγραδίου και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague.

Ένα… πρωτοφανές επίτευγμα για σύλλογο ανά την Ευρώπη ετοιμάζεται να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα της Ευρώπης» είναι στον τελικό τόσο του ποδοσφαιρικού Champions League όσο και της μπασκετικής Euroleague κι αν πάρει και τα δυο τρόπαια, αυτό θα είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Παράλληλα, η μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικεί το δέκατο τρόπαιο στην ιστορία της στη διοργάνωση, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Κυριακής. Στην τουρκική ομάδα, προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που μετράει επίσης εννέα κατακτήσεις ως τώρα, τη μια με την ισπανική ομάδα, και ψάχνει κι αυτός τη… δεκάδα τίτλων!

Για να καταφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, να φτάσει ως τον τελικό χρειάστηκε να κάμψει την αντίσταση της πιο… πληθωρικής και ακριβής ομάδας στην Ευρώπη. Της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Όχι, βέβαια, πως κι οι Ισπανοί πάνε πίσω σε παίκτες υψηλής αξίας και υψηλού κόστους, αλλά οι Ρώσοι σε αυτό είναι ασυναγώνιστοι. Όπως και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, το οποίο εμφάνισαν στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και προηγήθηκαν 30-20 της Ρεάλ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, όμως, βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να φτάσει σε μια εντυπωσιακή νίκη – πρόκριση.

Με αιχμή του δόρατος το πάθος και τον… οίστρο του Σέρχιο Γιούλ έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, το αστείρευτο ταλέντο του Λούκα Ντόντσιτς αλλά και την κυριαρχία των ψηλών της (Αγιόν, Ταβάρες, Ρέγιες) έναντι αυτών της «αρκούδας», η Ρεάλ Μαδρίτης στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά κι από εκεί και πέρα να τη… διαφυλάξει. Στο φινάλε η ΤΣΣΚΑ έψαχνε την αντεπίθεση, όμως, οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Νάντο Ντε Κολό δεν είχαν παρά αναλαμπές, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να φτάσουν στο 92-83 που σηματοδότησε την παρουσία τους σε έναν ακόμα τελικό τα τελευταία χρόνια. Στόχος, φυσικά, των Ισπανών είναι να πάρουν το τρόπαιο και να αποτρέψουν το… repeat για την αντίπαλό τους Φενέρμπαχτσε. Ο τελικός της Euroleague θα αρχίσει στις 21:00 της Κυριακής (20/05), ενώ στις 18:00 θα παίξουν στον μικρό τελικό Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ