ΣΠΟΡ

Ερωτήματα για τη σύμβαση ΟΑΚΑ με ΠΑΕ ΑΕΚ

Ερωτήματα για τη σύμβαση ΟΑΚΑ με ΠΑΕ ΑΕΚ

Σοβαρά ερωτήματα και ζητήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη νέα σύμβαση του ΟΑΚΑ με την ΠΑΕ ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ασκούν πιέσεις στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να υπογράψει διετή σύμβαση παραχώρησης του σταδίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, έναντι εξευτελιστικών όρων.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι πιέσεις έγιναν ιδιαιτέρως ασφυκτικές μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς προφανώς ήθελαν να προλάβουν τις όποιες εξελίξεις μπορεί να προκύψουν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και οι οποίες θα επηρεάσουν και το μέλλον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, στη διοίκηση του ΟΑΚΑ ζητήθηκε όπως υπογραφεί σχετική ρήτρα μη επαναδιαπραγμάτευσης της διετούς σύμβασης σε περίπτωση που μελλοντικά προκύψει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η διοίκηση του ΟΑΚΑ είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες του συμφωνητικού που θα υπογράψει με την ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να είναι εις γνώση όλων οι όροι βάσει των οποίων γίνεται μια παραχώρηση ακινήτου που ανήκει και έχει πληρωθεί από όλο τον ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ