ΣΠΟΡ

Champions League: Απόλυτη «Βασίλισσα» η Ρεάλ Μαδρίτης

Champions League: Απόλυτη «Βασίλισσα» η Ρεάλ Μαδρίτης
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 13η φορά στην ιστορία της η Ρεάλ Μαδρίτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ARMANDO BABANI

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Κίεβο και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά, και τέταρτη τα πέντε τελευταία χρόνια, το τρόπαιο…

Ο τίτλος της «Βασίλισσας της Ευρώπης», ανήκει δικαιωματικά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό δεν χωρά πλέον καμία αμφισβήτηση, ειδικότερα μετά τη νέα «παράσταση» των Ισπανών στον τελικό του Champions League στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, απέναντι στη Λίβερπουλ. Ένα παιχνίδι που άπαντες περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία, όμως, μετατράπηκε ουσιαστικά σε παράσταση για έναν ρόλο ειδικότερα από τη στιγμή που ανατράπηκαν οι ισορροπίες με την αποχώρηση του Σαλάχ αλλά και με τα παιδαριώδη λάθη του τερματοφύλακα των Άγγλων, Λορίς Κάριους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει από το τελικό 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πως κατέκτησε για 13η φορά, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης αλλά και το απίστευτης ομορφιάς γκολ που σημείωσε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός ήρθε από τον πάγκο ως επιλογή του Ζιντάν για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του και τον δικαίωσε απόλυτα, αφού έβαλε το ωραιότερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League, με ανάποδο ψαλίδι, και σκόραρε και το τρίτο τέρμα των «μερένχες» που «σφράγισε» τον τίτλο. Μάλιστα, ο Μπέιλ έγινε ο πρώτος παίκτης που πέτυχε δυο γκολ σε τελικό ενώ είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή ενώ δικαιωματικά αναδείχθηκε σε MVP του τελικού.

Η ιστορία, πάντως, θα μπορούσε να έχει γραφτεί διαφορετικά αν η Λίβερπουλ δεν «έχανε» από το 25’ τον σούπερ σταρ της, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σε μια φάση όπου τον μάρκαρε ο Σέρχιο Ράμος, χτύπησε σοβαρά στον ώμο του και πιθανότατα θα χάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως λένε οι πληροφορίες.

Από εκεί και πέρα φάνηκε να επηρεάζεται αρκετά, και ψυχολογικά, η Λίβερπουλ. Αυτός που ήταν σε… άλλο γήπεδο, δεδομένα, ήταν ο τερματοφύλακάς της Κάριους που έκανε… δώρο το πρώτο γκολ στον Καρίμ Μπενζεμά στο 51’ του τελικού. Ο Γάλλος κυνήγησε μια χαμένη φάση, ο Κάριους δεν πρόσεξε όταν πήγε να πασάρει με τα χέρια και από την προβολή του Μπενζεμά έγινε το 1-0 για τη «Βασίλισσα».

Η Λίβερπουλ έδειξε σημάδια αντίδρασης, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε. Στο 55’ της αναμέτρησης ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα «καρέ» της Ρεάλ και έκανε το 1-1, που προς στιγμήν έδωσε… θάρρος στην ομάδα του Κλοπ αλλά και στους «Reds» στις κερκίδες.

Κάπου εκεί, ο Ζιντάν αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Μπέιλ και να «καθαρίσει» τον τελικό! Ο Ουαλός μπήκε στο ματς στο 61’ και στο 64’ έβαλε το ωραιότερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Champions League, με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι! Το 2-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν φαινόταν πως μπορούσε να ανατραπεί με τον Μπέιλ στο 83’ να επιχειρεί ένα… χλιαρό σουτ το οποίο ο Κάριους… κατάφερε να στείλει στα δίχτυα του για το τελικό 3-1 της Ρεάλ Μαδρίτης που της χάρισε το τρίτο συνεχόμενο Champions League και 13ο στην ιστορία της.

Τα τρομερά ρεκόρ της «Βασίλισσας»

Τα επιτεύγματα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι… απίστευτα, αν αναλογιστεί κανείς πως τρία σερί τρόπαια είχε να πανηγυρίσει ομάδα από το 1976 όταν τα είχε καταφέρει η Μπάγερν Μονάχου. Πλέον η «Βασίλισσα» βάζει πλώρη για να φτάσει τα τέσσερα σερί και να… απειλήσει το δικό της ρεκόρ των πέντε συνεχόμενων κατακτήσεων, από το 1956 ως και το 1960! Παράλληλα, σαν σύλλογος η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο μοναδικός που καταφέρνει να κατακτήσει τόσο το Champions League όσο και την Euroleague την ίδια σεζόν. Επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία. Όπως μοναδικός είναι και ο Ζινεντίν Ζιντάν, αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει να πάρει τρία τρόπαια στη σειρά και μάλιστα με την ίδια ομάδα… Την ίδια ώρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στις πέντε κατακτήσεις Champions League, «κυνηγώντας» τον μεγάλο Φρανσίσκο Χέντο, που είχε φτάσει στα έξι τρόπαια επίσης με τη Ρεάλ Μαδρίτης…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ