ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Οι «πολεμιστές» της Κροατίας

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Οι «πολεμιστές» της Κροατίας
Να επαναλάβουν μια πορεία ανάλογη με αυτή του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας, θέλουν οι Κροάτες στο Μουντιάλ της Ρωσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANTONIO BAT

Η Κροατία θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Ζλάτκο Ντάλιτς, έκανε γνωστή την 23μελή αποστολή που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Ρωσίας.

Όλα τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου της Κροατίας, είναι στην τελική 23άδα. Αυτός που «κόπηκε» από την προεπιλογή, ήταν ο Ματέι Μίτροβιτς της Μπριζ ο οποίος εξαρχής θεωρούνταν το φαβορί για να μην ταξιδέψει στα γήπεδα της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018.

Ο Ντάλιτς έχει πάρει στην αποστολή όλους τους σταρ που θα μπορούσε να καλέσει. Τον Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιβάν Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα, τον Κόβασιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Μάντζουκιτς της Γιουβέντους, τον Πέρισιτς της Ίντερ και αρκετά ακόμα δυνατά… ονόματα.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ντανιέλ Σούμπασιτς (Μονακό), Λόβρε Κάλινιτς (Γάνδη), Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

Αμυντικοί: Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντομαγκόι Βίντα (Μπεσίκτας), Ιβάν Στρίνιτς (Σαμπντόρια), Ντέγιαν Λόβρεν (Λίβερπουλ), Σίμε Βρσάλικο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιόσιπ Πίβαριτς (Ντιναμό Κιέβου), Τιν Γεντβάι (Λεβερκούζεν), Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ (Σάλτσμπουργκ)

Μέσοι: Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ιβάν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Ματέο Κόβατσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Μίλαν Μπάντελ (Φιορεντίνα), Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς (Ιντερ), Φίλιπ Μπράνταριτς (Ριέκα)

Επιθετικοί: Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Ιβάν Πέρισιτς (Ιντερ), Νίκολα Κάλινιτς (Μίλαν), Αντρέι Κράμαριτς (Χοφενχάιμ), Μάρκο Πιάτσα (Σάλκε), Αντε Ρέμπιτς (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ