ΣΠΟΡ

Ουίλκινς, Γιασικεβίτσιους, Ιτούδης και Ομπράντοβιτς για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ουίλκινς, Γιασικεβίτσιους, Ιτούδης και Ομπράντοβιτς για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ που ήρθαν ποτέ στην Ευρώπη κι αυτό έγινε λόγω... Παύλου Γιαννακόπουλου Eurokinissi Sports

Τρεις από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες που βρέθηκαν στον Παναθηναϊκό, λόγω Παύλου Γιαννακόπουλου, μίλησαν για την απώλειά του.

Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως είδηση. Άνθρωποι από κάθε φάσμα της κοινωνίας και του αθλητισμού σπεύδουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Το ίδιο συνέβη και με μεγάλες προσωπικότητες που ο ίδιος είχε φροντίσει έτσι ώστε να γίνουν μέλη του Παναθηναϊκού. Όλοι τους μίλησαν για τη σπουδαιότητα του ανδρός, για τον πρόεδρο αλλά και άνθρωπο Παύλο Γιαννακόπουλο και ήταν εμφανώς συγκινημένοι.

Ο «θρύλος» του ΝΒΑ, Ντομινίκ Ουίλκινς, που αγωνίστηκε τη σεζόν 1995-1996 και συνέβαλε στο να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρώτο ευρωπαϊκό, σε συνέντευξη στο NBA Greece, είπε μεταξύ άλλων «Ο κ. Παύλος ήταν πολύ σημαντικός, ήταν ο άνθρωπος που με έπεισε να έρθω στην Ελλάδα. Μου είχε πει: "Έ, φίλε, μπορείς να γίνεις μέρος σε κάτι πολύ σπουδαίο” και όντως δημιούργησε μια φοβερή ομάδα. Με σόκαρε η είδηση του θανάτου του. Το έμαθα σήμερα, είμαι σοκαρισμένος. Αυτό που θέλω να σας πω είναι να γιορτάσετε τη μνήμη του. Μην τον θρηνείτε, γιορτάστε για εκείνον. Συνεχίστε να χτίζετε την κληρονομιά που εκείνος ξεκίνησε. Αυτός θα είναι ο πιο σπουδαίος τρόπος για να τιμήσετε τη μνήμη του, γιορτάστε τη ζωή του».

Από την πλευρά του, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τόνισε: «Ο κύριος Παύλος ήταν απίθανος. Με τα λίγα αγγλικά που ήξερε με ρωτούσε «Πώς είναι η οικογένειά σου Σάρας;» Πάντα μιλούσαμε για την οικογένεια. Ο κόσμος τον αγαπούσε. Είναι πολύ στενάχωρο που δύο αδέρφια έφυγαν. Ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το πρωτάθλημα και θα το αφιερώσει στη μνήμη του Παύλου και του Κώστα».

Ο Δημήτρης Ιτούδης, σε συνέντευξη στο Sdna, είπε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι τα πιο ειλικρινά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στον γιο του, στην σύζυγό του. Τους εύχομαι να είναι γεροί και να θυμούνται τις καλύτερες συμβουλές, τις καλύτερες στιγμές, τις πιο όμορφες και ευχάριστες αναμνήσεις που έχουν από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο».

Τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σχολίασε: «Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό και την οικογένειά του, είμαι ευγνώμων για όσα έκαναν για εμένα και για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και είμαι σίγουρος πως όλοι θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια. Όλοι τον γνώριζαν σαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, εγώ τον γνώρισα γιατί πέρασα πολύ χρόνο μαζί του, άκουσα τις εμπειρίες του και με δίδαξε τόσα πολλά. Εύχομαι στην οικογένειά του και σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού να τον θυμούνται, γιατί γνωρίζω πόσο πολύ τον αγαπούσαν. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση αυτή…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ