ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αργεντινή - Ισλανδία 1-1 με χαμένο πέναλτι

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αργεντινή - Ισλανδία 1-1 με χαμένο πέναλτι
REUTERS/Christian Hartmann

Η Αργεντινή απέτυχε να νικήσει στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με τον Μέσι να χάνει πέναλτι και την Ισλανδία να αποσπά ισοπαλία με σκορ 1-1.

Μια φλύαρη Αργεντινή απογοήτευσε στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Ισλανδία, η οποία κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 1-1.

Ψυχωμένοι οι Ισλανδοί μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στην φιναλίστ του Μουντιάλ του 2014, που αναλώθηκε σε μια ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στο αμυντικό «τείχος» των Ισλανδών.

Άφαντος ο Μέσι που κυμάνθηκε, κι αυτός, στη μετριότητα, ενώ ήταν και μοιραίος καθώς θα μπορούσε να «λυτρώσει» την Αργεντινή εάν δεν έχανε το πέναλτι στο 64'.

50123.jpg

Η εκτέλεση του επιθετικού της Μπαρτσελόνα ήταν κακή και ο Χάλντορσον έπεσε στη σωστή γωνία κρατώντας «ζωντανή» την Ισλανδία, η οποία με την αμυντική της τακτική μπλόκαρε τα ατού της «αλμπισελέστε».

Οι Σκανδιναβοί επιθετικά δεν έδειξαν πολλά πράγματα αλλά όταν χρειάστηκε φάνηκε ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Η αντίδραση τους μετά το 1-0 που σημείωσε ο Αγουέρο στο 19' ήταν άμεση και με τον Φινμπόγκασον απάντησαν για το ιστορικό 1-1.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα της Ισλανδίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο πανηγυρίστηκε με την γνωστή «ιαχή» των Ισλανδών στις κερκίδες, όπως και η ισοπαλία στην παρθενική της συμμετοχή σε Μουντιάλ.

Ο Χάλντορσον ήταν κομβικός για να μπορέσει η Ισλανδία να πάρει τον βαθμό απέναντι στα αστέρια της Αργεντινής. Εκτός από το πέναλτι του Μέσι το οποίο και έπιασε, έκανε και εκπληκτική επέμβαση στο 87' σε σουτ του Παβόν.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγιέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο, Μαστσεράνο, Μπίγλια (54΄ Μπανέγα), Μέσα (84΄ Ιγκουαΐν.), Μέσι, Ντι Μαρία (75΄ Παβόν), Αγουέρο.

Ισλανδία (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον (64΄ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76΄ Σκούλασον), Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89΄ Σίγκουρντσον).

Δείτε το χαμένο πέναλτι του Μέσι:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ