ΣΠΟΡ

Δώρο το τρίποντο στον Παναθηναϊκό από τον εορτάζοντα Καρέλη

Δώρο το τρίποντο στον Παναθηναϊκό από τον εορτάζοντα Καρέλη
Με γκολ που έδωσε βαθμούς συνδύασε την ονομαστική του εορτή ο Νίκος Καρέλης Eurokinissi.gr / Κώστας Μακρυδήμας

Μια σημαντική νίκη για να τονώσει την καταρρακωμένη ψυχολογία του, πέτυχε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Βέροιας χάρη σε τέρμα του εορτάζοντα, Νίκου Καρέλη.

Μετά την ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και τα όσα ακολούθησαν με το ντέρμπι «αιωνίων» που ποτέ δεν διεξήχθη και την τιμωρία που τους επιβλήθηκε, οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στη Βέροια με την πλάτη στον τοίχο.

Το άγχος των ποδοσφαιριστών του Αντρέα Στραματσόνι ήταν εμφανές, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ούτε θέαμα να προσφέρει, ούτε ποιοτικό ποδόσφαιρο να παίξει. Είχε, ωστόσο, ένα στοιχείο που του έλειπε σε προηγούμενα παιχνίδια και αυτό ήταν το πάθος. Η λύτρωση για το «τριφύλλι» απέναντι στην αξιόμαχη «Βασίλισσα του Βορρά» ήρθε στο 86' και ο λυτρωτής ήταν ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος κέρασε τρίποντο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Νίκες σημείωσαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ, με τη μεν πρώτη να επικρατεί εύκολα της Καλλονής στο ΟΑΚΑ (3-0) χάρη σε ένα γκολ του Τζεμπούρ και δύο του Αραβίδη, τον δε Δικέφαλο του Βορρά να τα βρίσκει σκούρα, αλλά να υπερκερνά τελικά το εμπόδιο της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Μακ (12'), είδαν όμως τον Πανιώνιο, περί ου ο λόγος, να ισοφαρίζει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47' Οικονόμου). Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 79' ένας πρώην Νεοσμυρνιώτης και συγκεκριμένα ο Τζαβέλλας.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας και προτελευταίο της αγωνιστικής που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Παναιτωλικός-Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός πέρασε νικηφόρα από τα Ιωάννινα με τον Μίνγκα να σημειώνει στο 67' το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ