ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Λυτρωτής της Αγγλίας ο Κέιν

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Λυτρωτής της Αγγλίας ο Κέιν
Με γκολ του Κέιν η Αγγλία πήρε νίκη στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ απέναντι στην Τυνησία ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCIS R. MALASIG

Η Αγγλία τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Τυνησία και χρειάστηκε γκολ του Χάρι Κέιν στις καθυστερήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει με νίκη (2-1) το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018

Κάθε φορά που η Αγγλία δίνει το «παρών» σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Για έναν… περίεργο λόγο, αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα με το αν τα «λιοντάρια» έχουν καλό ρόστερ ή όχι, καθώς το όνομά τους και η παράδοση της χώρας στο άθλημα είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν τους περισσότερους να τους συγκαταλέγουν στις μεγάλες «δυνάμεις». Και κατά έναν ακόμα πιο… περίεργο τρόπο, η Αγγλία βρίσκει τον τρόπο κάθε φορά να απογοητεύει. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, καταφέρνει να τα… θαλασσώσει και να δώσει «τροφή» στα media του «Νησιού» που «διψάνε» για σκληρή κριτική, ίντριγκα και παρασκήνιο.

Μια τέτοιου είδους συζήτηση δεδομένα θα «φουντώσει» από το βράδυ της Δευτέρας στη Βρετανία, αφού η Αγγλία μόνο πειστική δεν ήταν στη νίκη 2-1 επί της Τυνησίας. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ τα… χρειάστηκε για τα καλά απέναντι στους Αφρικανούς, παρότι προηγήθηκε νωρίς στο ματς με τον «καυτό» Χάρι Κέιν. Η Τυνησία κατάφερε να κερδίσει πέναλτι και να ισοφαρίσει με τον Φερχιάνι Σάσι στο 33’ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι Αφρικανοί κατάφεραν να παίξουν εξαιρετικά, παρότι έκαναν κι αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, έκλεισαν τους διαδρόμους και σε όσες ευκαιρίες έκανε η Αγγλία είτε δεν βρήκε στόχο είτε «απάντησε» ο γκολκίπερ Μπεν Μουσταφά και φαινόταν πως θα πάρουν ένα σπουδαίου αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο Μουντιάλ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε αφού στις καθυστερήσεις ο Χάρι Κέιν βρήκε τον τρόπο με κεφαλιά, μετά από κόρνερ και διεκδίκηση στον αέρα, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να… λυτρώσει την Αγγλία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ