ΣΠΟΡ

Έσβησε το όνειρο της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 0-3 από Άρσεναλ

Έσβησε το όνειρο της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 0-3 από Άρσεναλ
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Σε πολύ κακό βράδυ βρέθηκε ο Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο κρίσιμο έκτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Champions League κόντρα στην Άρσεναλ και παρότι ήθελε... 2,5 αποτελέσματα για να προκριθεί, τελικά ηττήθηκε εύκολα με 0-3 και αποκλείστηκε.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και δίχως ξεκάθαρες ευκαιρίες. Αντιθέτως, η Άρσεναλ δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα αλλά δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο της άμυνάς της που είναι και το αδύνατο σημείο της.

Και ενώ προειδοποίησαν οι κανονιέρηδες με το δοκάρι του Ζιρού, τελικά ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 29' με κεφαλιά την οποία δεν μπόρεσε να βγάλει ο Ρομπέρτο στην δεξιά κλειστή του γωνία για το 0-1.

Η επανάληψη άρχισε το ίδιο δραματικά για τον Ολυμπιακό, με τον Κάμπελ να κοντρολάρει την μπάλα εντός περιοχής και με υποδειγματικό τρόπο να βρίσκει τον Ζιρού για το 0-2 στο 49' με κοντινό πλασέ.

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού να πετύχει το γκολ της πρόκρισης δεν... μακροημέρευσε καθώς στο 67' ο Ελαμπντελανουί έκανε χέρι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Ζιρού για το δικό του χατ τρικ και το 0-3 της Άρσεναλ.

Το παιχνίδι στο σημείο εκείνο τελείωσε και κύλησε διαδικαστικά μέχρι το τέλος, δεδομένου ότι πλέον οι Πειραιώτες χρειζόντουσαν τρία τέρματα για να προκριθούν.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην κλήρωση για τους 32 του Europa League ως ισχυρός λόγω των 9 βαθμών που συγκέντρωσε ενώ η Άρσεναλ αντιθέτως στους 16 του Champions League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ