ΣΠΟΡ

Super League: Νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης

Super League: Νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης με πολύ μεγάλη δυσκολία και επικρατώντας 2-1 στο ΟΑΚΑ διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League.

Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και τα δύο γκολ των νικητών πέτυχε ο Μπογέ (4΄,47΄), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ελ Χελβέ στο 24΄.

Υπό συνθήκες πολικού ψύχους και με ελάχιστους φιλάθλους στις κερκίδες, η ΑΕΚ προσπάθησε να «μαζέψει τα κομμάτια» της από το 4-1 του «Καραϊσκάκη». Λίγα πράγματα είχε να κερδίσει απέναντι στον ουραγό και καταδικασμένο Απόλλωνα, αλλά κατάφερε να αποκομίσει ως θετικό την εμφάνιση του Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ βρήκε δίχτυα μετά από τέσσερις μήνες καθώς στις 28/10/2018 είχε σκοράρει για πρώτη και μοναδική φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στο 4-0 επί του Αρη.

Μάλιστα και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στην αρχή κάθε ημιχρόνου. Στο 4΄ από γύρισμα του Μάνταλου και κακή απόκρουση του Χουάντερσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 47΄ με εξαιρετική κίνηση και «βολίδα» από το ύψος της περιοχής, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Ενδιάμεσα, στο 24΄, ο Ελ Χελβέ είχε ισοφαρίσει για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», εκμεταλλευόμενος τη λάθος πάσα του Οικονόμου προς τον Τσιντώτα, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια της πρωταθλήτριας.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες: Λιβάγια, Τσόσιτς - Μπεντινέλι, Βάρκας, Χουάντερσον

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (46΄ Λιβάγια), Μπογέ (83΄ Αλεφ), Πόνσε (68΄ Αλμπάνης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κοντοές (64΄ Ακόστα), Βαφέας, Ναδάλες, Γκίνο (56΄ Βάρκας), Ντούρσο, Ρώσση, Στάθης, Μπεντινέλι (79΄ Ριβέρο), Ελ-Χελβέ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ