ΣΠΟΡ

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης ένας άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. 

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και της Καβάλας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Ελπίς" στο οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένως μετά τα μεσάνυχτα έχοντας προηγουμένως υποστεί καρδιακή προσβολή. Από την οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη ζητήθηκε η διεξαγωγή ιατροδικαστικής γνωμάτευσης για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 13:00, την ερχόμενη Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Φιλαδέλφεια. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της περιοχής του Κόκκινου Μύλου, όπου υπάρχει οικογενειακός τάφος.

Η τραγική είδηση του χαμού του Μάκη Ψωμιάδη φέρνει στην Ελλάδα και τον Γιάννη Μπουρούση, σύζυγος της κόρης του εκλειπόντος, Χριστίνα. Ως εκ τούτου, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο να θα συμμετάσχει στο αυριανό παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα κόντρα στον Ολυμπιακό για την Euroleague.

Ποιoς ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης

Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε το 1948 και είχε διετελέσει πρόεδρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και Καβάλας.

Είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 σε δεκαετή φυλάκιση για υπεξαίρεση 21.5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το 2001-2003.

Ήταν επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων (Koriopolis) στο ποδόσφαιρο το 2011. Συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο μετά από παραμονή στις φυλακές των Σκοπίων για 4 χρόνια και δύο μήνες.

Πριν από αυτά όμως ακολούθησε μια πορεία με παρουσία σε 4 διαφορετικές ομάδες και ανάμεικτα αποτελέσματα:

1988-1989

Ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκινάει την εμπλοκή του στα αθλητικά σωματεία από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Επενδύει πολλά χρήματα στην ομάδα μπάσκετ όμως τελικά θα αποχωρήσει εν μέσω καταγγελιών για απλήρωτους παίχτες .

1999-2000

Μετά από αρκετών χρόνων διάλειμμα ο Ψωμιάδης επιστρέφει, αυτή τη φορά στον Εθνικό Πειραιώς ο οποίος αγωνιζόταν στην Β' Εθνική. Μόνο στον πρώτο γύρο άλλαξαν 4 προπονητές και τελικά ο αριθμός έκλεισε στους 5! Ο Εθνικός στο τέλος της σεζόν υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική.

2001-2004

Εμπλέκεται στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ με μεγάλες προσδοκίες. Η εποχή του συνδέεται με την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, μεγάλες μεταγραφές και ένα κύπελλο ενώ έχασε και ένα πρωτάθλημα στην ισοβαθμία.


2005-2006

Επόμενη στάση Ακράτητος. Ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ψωμιάδη με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, καθώς απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Α' Εθνική και η οποία υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' και στη συνέχεια λόγω χρεών έπεσε στα ερασιτεχνικά.

2006-2011

Ανέλαβε την Καβάλα, απ' όπου και κατάγεται και αφού μετονομάστηκε σε Νέα Καβάλα λόγω χρεών, από την Γ' Εθνική την ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στην Superleague.

psomiadis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ