ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στα Γιάννενα 2-1 και "βλέπει" τους 8 του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στα Γιάννενα 2-1 και "βλέπει" τους 8 του Κυπέλλου
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Με πρωταγωνιστή τον Πέτριτς ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-1 από την έδρα του ΠΑΣ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα πρώτα 45 λεπτά είχαν ελάχιστες συγγκινήσεις (μόλις 4 τελικές προσπάθειες, μία για τον ΠΑΣ και τρεις για το "τριφύλλι", κατέγραψε η στατιστική) αφού και οι δύο ομάδες είχαν την προσοχή τους κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τους "πράσινους" και προσπάθησαν με μακρινές μπαλλιές ή στημένα να βγάλουν φάση, ενώ ο Παναθηναϊκός πάτησε μόλις μια φορά την περιοχή του Βελλίδη με αδύναμη κεφαλιά του Πέτριτς. Το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός στο χέρι του Σάντσεθ (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στον βραχίονα) στο 8 (σε σύγκρουσή του με τον Κοτσόλη που επιχειρούσε έξοδο), που αντικαταστάθηκε από τον Κουτρουμπή.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο ξεκίνημα του β μέρους με κεφαλιά του Τελάντερ (49) στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς. Όμως ήταν ο ΠΑΣ που άνοιξε το σκορ στο 57 με τον Ακόστα να εκθέτει την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων και στην κόντρα να πλασάρει τον Κοτσόλη.


(Πηγή: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Η καθοριστική φάση έγινε στο 66, όταν ο Καρανίκας ανέτρεψε σε προφανή θέση για γκολ τον Καρέλη και είδε την κόκκινη κάρτα, με τα Γιάννενα να μένουν με 10 ποδοσφαιριστές. Το ματς έγινε επιθετικός μονόλογος για το "τριφύλλι" που έχασε ευκαιρίες και ισοφάρισε με τον Αμπέιντ στο 75, μετά από ασθενή απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Πέτριτς. Ο Κροάτης 3 λεπτά αργότερα με κεφαλιά έκανε το 1-2 και ενώ ο Στραματσιόνι είχε καθυστερήσει για το κόρνερ την αλλαγή του με τον Μπεργκ(!).

Οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται για πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο πάνω στον Πέτριτς, για οφσάιντ στην φάση του 1-0 και για το γκολ του Καλτσά στο 73 που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ (4-4-1-1): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (77 Ηλιάδης), Τσουκαλάς, Ακόστα, Γιάκος (65 Μπέριος), Μανιάς (83 Ίλιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Κοτσόλης, Βέμερ, Σάντσεθ (8 Κουτρουμπής), Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέιντ, Μπουμάλ (70 Καλτσάς), Πέτριτς (79 Μπεργκ), Καρέλης.

Δείτε ακόμη σχετικά

Μεγάλη νίκη 2-1 της Καλλονής επί του ΠΑΟΚ για τους 16 του Κυπέλλου

Νίκες εκτός έδρας για ΑΕΚ και Πανιώνιο στα πρώτα ματς του Κυπέλλου

Προβάδισμα για πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Αστέρας και Ηρακλής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ