ΣΠΟΡ

Στον Βραζιλιάνο Λίρα το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς

Στον Βραζιλιάνο Λίρα το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς
Twitter / FIFA.com

Μεγάλη έκπληξη έγινε στην ανάδειξη του κορυφαίου γκολ της χρονιάς με τον Ουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια να κερδίζει το τρόπαιο!

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας Χιντετόσι Νακάτα ανακοίνωσε το αποτέλεσμα και τον Ουέντελ Λίρα να παίρνει το βραβείο για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που ήθελαν τον Μέσι να κερδίζει το βραβείο.

Ψήφισαν 1,6 εκατομμύριο μέχρι και λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση και ο Βραζιλιάνος έκανε την μεγάλη ανατροπή ακριβώς στο νήμα (αφού νωρίτερα ο Μέσι ήταν μπροστά) και κέρδισε με 46,7 % για το ψαλιδάκι του. Δεύτερος ήταν ο Μέσι με 33,3 % και τρίτος ο Φλορέντσι με 7,1 %.

Δείτε εδώ το γκολ που κέρδισε

Νωρίτερα

Ο Λουίς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα και η προπονήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ Τζιλ Έλις πήραν την Χρυσή Μπάλα στην κατηγορία των προπονητών.

Ο Καταλανός προπονητής της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και την επιλογή του κοινού, νικώντας με 31,08 % τον Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν - 22,97%) και τον Χόρχε Σαμπάολι (προπονητή της εθνικής Χιλής-νικήτρια του Κόπα Αμέρικα- 9,47%), όμως ο Λουίς Ενρίκε δεν βρέθηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του λόγω υποχρεώσεων. Αντ αυτού ήταν ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Ρόμπερτ Φερνάντεθ.

Στις γυναίκες η Τζιλ Έλις, που οδήγησε τις γυναίκες των ΗΠΑ στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ποσοστό 42,98 % επικράτησε του Νόριο Σασάκι (εθνική Ιαπωνίας-φιναλίστ του μουντιάλ-17,79%) και του Μαρκ Σάμσον (εθνική Αγγλίας-10,68 %).

Στην ιδανική 11άδα είχαμε ισοπαλία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Σε σχηματισμό 4-3-3: Νόϊερ, Ντάνιελ Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Ινιέστα, Πογκμπά, Μόντριτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε εδώ το σχετικό θέμα

Λουίς Ενρίκε και Τζιλ Έλλις πήραν την Χρυσή Μπάλα στους προπονητές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ