ΣΠΟΡ

Συνέχισε το νικηφόρο σερί της η Ένωση με νίκη 2-0 επί του ΠΑΣ

Συνέχισε το νικηφόρο σερί της η Ένωση με νίκη 2-0 επί του ΠΑΣ
EUROKINISSI / Λεωνίδας Μπακόλας

Η ΑΕΚ του Πογιέτ συνεχίζει τις νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με το 2-0 στα Γιάννενα και διατηρείται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη (Πλατανιάς, Ξάνθη, ΠΑΣ για πρωτάθλημα και 2 φορές με Λεβαδειακό για το Κύπελλο).

Καθοριστικός και πάλι για την Ένωση πάντως ήταν ο Ανέστης, που έπιασε πέναλτυ στο 0-1. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πίεση και παιχνίδι από τα άκρα που αποδιοργάνωσε το 3-5-2 του Πετράκη και άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Βάργκας στο 6. Έχασε και άλλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Όμως μετά το 20 αδικαιολόγητα γύρισε πίσω και έδωσε κατοχή στους γηπεδούχους.

2447251


(Πηγή: EUROKINISSI / Λεωνίδας Μπακόλας)

Ο Μανιάς ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς και ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτυ τελικά σε χέρι του Γκάλο στο 39. Όμως ο Ανέστης, όπως με την Ξάνθη, είπε όχι στην καλοχτυπημένη εκτέλεση του Τσουκαλά κρατώντας το μηδέν. Η καθοριστική στιγμή του αγώνα, όπως παραδέχθηκαν μετά το τέλος και οι δύο προπονητές.

Έτσι στην επανάληψη με το 0-2 από εξαιρετικό τελείωμα του Μπαρμπόσα στο 59 και την είσοδο και του Λαμπρόπουλου λίγο μετά για την μετατροπή του σχήματος σε 5-4-1, η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο που την φέρνει στους 36 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε με 10 παίκτες λόγω του σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο του Μανιά καθώς είχε κάνει όλες τις αλλαγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ