ΣΠΟΡ

Ο Λίονελ Μέσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που ξεπέρασε τα 300 γκολ στην Primera

Ο Λίονελ Μέσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που ξεπέρασε τα 300 γκολ στην Primera
Reuters / Eloy Alonso

Με δύο γκολ στο 3-1 επί της Θέλτα ο Μέσι έσπασε ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ του Ισπανικού ποδοσφαίρου ξεπερνώντας τα 300 γκολ.

Έτσι κι αλλιώς είχε αφήσει πίσω του τον Τέλμο Θάρα με τα 251 έχει κάνει ένα εκπληκτικό ρεκόρ για τους παίκτες, που αγωνίζονται στην Primera. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει τώρα 246, θα μπορούσε θεωρητικά να τον απειλήσει.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η «αγαπημένη αντίπαλος» του Λίονελ Μέσι, έχοντας σκοράρει στο τέρμα της 21 φορές, ενώ ακολουθούν η Σεβίλλη, η Οσασούνα και η Βαλένθια.

260 φορές σκόραρε μέσα από την περιοχή του αντιπάλου και μόλις 39 είναι τα γκολ που σημείωσε από το σημείο του πέναλτυ.

Από την 1η Μαϊου του 2005 και το πρώτο του γκολ, το «μαγικό» αριστερό του πόδι είναι αυτό, που τρομοκρατεί τους αντιπάλους με 240 γκολ, ενώ παρά το μικρό του ύψος, έχει βάλει γκολ και με το κεφάλι.

Το ρεκόρ του Μέσι είναι από τα αγαπημένα θέματα του Διαδικτύου και των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, διέκοψε την ομιλία του: «Ζήτω ο Μέσι, ζήτω η Καταλονία» αναφώνησε ο Μαδούρο για να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον «μικρό μάγο».

Το άλλο γκολ της Μπάρτσα (στο εξ αναβολής ματς με την Θέλτα) έβαλε ο Σουάρες (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ-21 έχει ο CR7) και η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε τους 60 βαθμούς, με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ρεάλ να είναι στο -6 και -7 αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ