ΣΠΟΡ

Επανάληψη του ημιτελικού με ξένους διαιτητές ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης,ή δεν παίζει στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ

Επανάληψη του ημιτελικού με ξένους διαιτητές ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης,ή δεν παίζει στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ, των διαιτητών και επίθεση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και το Αθηναϊκό κατεστημένο έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, που προανήγγειλε ότι δεν θα κατεβεί στην ρεβάνς η ομάδα του, εάν δεν επαναληφθεί ο πρώτο ημιτελικός με ξένους διαιτητές. Αντέδρασε ο Ολυμπιακός.

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σαββίδη στον ΟΤΕ TV

"Ζητώ συγγνώμη από όλους. Είχα ζητήσει μπροστά σε όλους, όμως δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπροστά με αποτέλεσμα να προκληθούν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο. Είχα πει στην Νέα Υόρκη, είχα εκφράσει μία άποψη, την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς.

Σήμερα, είναι παρόν εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Κι εγώ θεωρώ ότι σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι τέτοιος όπως νομίζουν πολλοί. Εγώ απαιτώ αμέσως να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όλοι οι διαιτητές που έχουν λερώσει το όνομα τους μπροστά στον νόμο. Ζητώ ο διαιτητής να παραιτηθεί.

Μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο κύριος Μαρινάκης είναι εκεί. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα πράγματα είτε να φύγει από το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι πρέπει να ξαναπαιχτεί με ένα διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό. Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα, ανεξαρτήτως της τιμωρίας που θα δεχθούμε. Δεν θα αλλάξω θέση, ότι κι αν γίνει.

Προειδοποιώ προέδρους και διαιτητές. Μην παίζετε με την φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδηση σας και τον νόμο να κάνετε στην άκρη. Ενεργούν με βάση τα ποινικά τους αδικήματα και τα βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο και οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες, ανάμεσα τους και οικονομικές.

Δεν ξέρω τι ύψους ζημιές έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι τους οποίους προκάλεσε ο διαιτητής. Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει. Για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η πολιτεία την ευθύνη; Πώς μπορούμε να υπομένουμε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα;

Πώς είναι δυνατόν σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 κόσμο, ο διαιτητής να νομίζει ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος και να κάνει ότι γουστάρει; Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάβολο!

Για πρώτη φορά στην ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά κι άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα λέω αυτά για να τα ακούσει η Αθήνα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα. Δεν είναι η Αθήνα, όλη η Ελλάδα. Δεν γίνεται να πετάνε μόνο τα αποφάγια στους υπόλοιπους!

Αν έχετε την ικανότητα να αντιπαρατεθείτε στο αγωνιστικό μέρος πάρε την απόφαση από εδώ και εξής όλα τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν διεθνείς ξένοι διαιτητές. Κι αν η ομοσπονδία πει ότι δεν έχει χρήματα γι αυτό, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα!

Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους. Δεν δικαιολογώ τους οπαδούς, αλλά είμαστε άνδρες και κάτι πρέπει να μας φύγει. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει ανάλυση για το τι έγινε. Από την άποψη της προβοκάτσιας και της πρόκλησης βίας και να ασκήσει ποινή κατά των διαιτητών που συνειδητοποιημένα προκαλούν την βία.

Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που θέλουν ένα καθαρό πρωτάθλημα, αλλά οι λεγόμενοι διαιτητές, πολύ σπάνια κάθονται μπροστά στον καθρέφτη να ακούσουν τη συνείδησή τους. Η στάση του ΠΑΟΚ θα μείνει η ίδια, ακόμα κι αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα!"

Η απάντηση του Ολυμπιακού

Λακωνική ήταν η αντίδραση από την πλευρά των Πειραιωτών: «Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με το παραλήρημα του κυρίου Σαββίδη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ