ΣΠΟΡ

Σαράποβα: Δεν είχα ελέγξει τη νέα λίστα της WADA

Σαράποβα: Δεν είχα ελέγξει τη νέα λίστα της WADA
Κίνδυνο αποκλεισμού ακόμα και για δύο χρόνια αντιμετωπίζει η Μαρία Σαράποβα Reuters

Σοκ στο παγκόσμιο τένις από την ανακοίνωση της ρωσίδας πρωταθλήτριας, Μαρία Σαράποβα ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

«Δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω να παίξω ξανά», σημείωσε, προσθέτοντας, παράλληλα ότι δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

'Οπως εξήγησε, τα τελευταία δέκα χρόνια λαμβάνει ένα φάρμακο, με την έγκριση του ιατρού της, στο οποίο δεν υπάρχει καμία ουσία ανάμεσα στη λίστα με τις απαγορευμένες, όπως ορίζει η WADA.

sarapova1

Η συγκεκριμένη λίστα όμως, τροποποιήθηκε από την 1 Ιανουαρίου και η ουσία Μελδόνιο συμπεριλαμβάνεται πλέον στις απαγορευμένες.

«Στις 22 Δεκεμβρίου έλαβα ένα γράμμα από την WADA για τις αλλαγές που θα γίνουν τον νέο χρόνο, και για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στη λίστα. Εγώ δεν κοίταξα τη λίστα», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν ξέρω είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Απλώς έλαβα ένα γράμμα πριν από λίγες ημέρες και πλέον βρίσκομαι σε επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Γνωρίζω ότι αυτό θα έχει συνέπειες. Δεν θέλω να σταματήσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά», κατέληξε.

Ήδη αρκετοί νυν και πρώην πρωταθλητές πήραν θέση για το περιστατικό με χαρακτηριστικότερη την παρέμβαση της πρώην πρωταθλήτριας του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. "Κρατηθείτε. Δεν έχω όλα τα στοιχεία μπροστά μου αλλά μου μοιάζει ειλικρινής. Η ουσία ήταν νόμιμη μέχρι το 2015".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ