ΣΠΟΡ

Για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση ζευγάρι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουν.

Για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση ζευγάρι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουν.
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/PETER POWELL

Μπορεί οι αγώνες τους να αποτελούν ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά ορόσημα, όμως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχαν ποτέ διασταυρώσει τους δρόμους τους στην Ευρώπη. Και το πράττουν απόψε για πρώτη φορά με έπαθλο την πρόκριση στους 8 του Europa League.

194 παιχνίδια, από τις 28 Απριλίου του 1894 και το Λίβερπουλ-Νιούτον Χηθ 2-0 σε έναν αγώνα play-off της football league και όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 2016 και την κλήρωση των 16 του Europa League για να ακούσουμε το Liverpool - Manchester United για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το γεγονός μάλιστα ότι καμμία από τις δύο δεν φαίνεται να εξασφαλίζει από το πρωτάθλημα την έξοδο στο Champions League, η πρόκριση αποκτά και έξτρα σημασία (θυμίζουμε ότι ο νικητής του Europa συμμετέχει την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση).

Ένα έξτρα κίνητρο υπάρχει και από το γεγονός, ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει 4 συνεχόμενες νίκες επί της Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα θελε να σπάσει αυτό το σερί και να σημειώσει και αυτός την πρώτη του νίκη.

Το γόητρο πάντως είναι αυτό που μετρά περισσότερο. Και οι δύο σύλλογοι φρόντισαν από εχθές να θυμίσουν σπουδαία γκολ από αγώνες του παρελθόντος, με διαφορετική πάντως προσέγγιση.

Η Λίβερπουλ πήγε αρκετά χρόνια πίσω για να θυμίσει τρεις μεγάλους σκόρερ της, Ρας, Φάουλερ και Όουεν, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρκέστηκε να παρουσιάσει σε όλους τα τελευταία γκολ και «ποιος είναι το αφεντικό» της τελευταίας διετίας.

Όπως και να χει το ματς αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και τα κανάλια ανά την υφήλιο, που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα της διοργάνωσης, ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Πάντως και το υπόλοιπο πρόγραμμα στην φάση των 16 του Europa League έχει σπουδαία ματς.

Europa League – «φάση των 16»

Σαχτάρ-Άντερλεχτ (20.00)
Βασιλεία-Σεβίλλη
Ντόρτμουντ-Τότεναμ
Φενέρ-Μπράγκα
Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν (22.05)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.
Σπάρτα Πρ.-Λάτσιο

Διαβάστε σχετικά

Το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρικό ντέρμπυ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ