ΣΠΟΡ

Τρομερά επεισόδια και συμπλοκές οπαδών και παικτών στους τελικούς πρωταθλήματος μπάσκετ στην Κίνα

Τρομερά επεισόδια και συμπλοκές οπαδών και παικτών στους τελικούς πρωταθλήματος μπάσκετ στην Κίνα
Twitter

Πολύ βίαια επεισόδια ανάμεσα σε παίκτες της Λιαονίνγκ και οπαδούς της Σιτσουάν ξέσπασαν μερικές ώρες μετά το  τρίτο ματς για τους τελικούς του πρωταθλήματος Κίνας, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο αγώνας Sichuan Blue Whales-Liaoning Flying Leopards για το Κινεζικό πρωτάθλημα CBA έληξε 109-104 και οι νικητές προηγούνται στην σειρά με 2-1 θέλοντας δύο ακόμη για να κατακτήσουν τον τίτλο, με τα ματς να είναι στην έδρα τους προγραμματισμένα για τις 18 και 20 Μαρτίου.

Αυτά όμως που ακολούθησαν τον τελικό ξεφεύγουν από κάθε λογική. Οπαδοί της Σιτσουάν περίμεναν στο ξενοδοχείο την αποστολή της Λιαονίνγκ, λίγες ώρες αργότερα μετά το τέλος του αγώνα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα μέλη των φιλοξενούμενων.

Το ξύλο που έπεσε ήταν πρωταφανούς αγριότητας και υπήρχαν αρκετοί τραυματίες με τον Τύπο της Κίνας να τα χαρακτηρίζει ως τα πιο βίαια στην ιστορία του μπάσκετ. Όλα ξεκίνησαν από έναν κύριο με κόκκινο μπουφάν, που πέταγε τα κινητά του κόσμου, ενώ δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την αιτία του ξεσπάσματος της βίας.

1. Ο πλέι μέικερ των φιλοξενούμενων έσπρωξε μετά το ματς έναν φίλαθλο των γηπεδούχων, ο οποίος πήγε στο ξενοδοχείο αναζητώντας τον. Εκεί ανακάλυψε τους γονείς του παίκτη, και τους έσπρωξε για "αντίποινα" και μόλις ειδοποιήθηκαν οι παίκτες πήραν το νόμο στα χέρια τους.

2. Η "πέτρα του σκανδάλου" ήταν οπαδός των φιλοξενούμενων, που τρελλάθηκε από την ήττα και καθώς δεν υπήρχε ασφάλεια στο ξενοδοχείο (όπως είχε ζητήσει η Λιαονίνγκ) ξέσπασαν τα επεισόδια από τους συγκεντρωμένους οπαδούς.

Μετά τα επεισόδια η Σιτσουάν κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία για τον τίτλο, αφού η Νομοθεσία προβλέπει τιμωρία της, ακόμη και για επεισόδια εκτός γηπέδου εναντίον μελών αντιπάλου ομάδας, ή τιμωρία της έως 10 αγωνιστικές, επομένως τα ματς που απομένουν θα κατακυρωθούν στις "Λεοπαρδάλεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ