ΣΠΟΡ

Μεγάλη νίκη για ΠΑΟ απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν

Μεγάλη νίκη για ΠΑΟ απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν
EUROKINISSI

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ με 84-79.

Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά της ήττας με εννέα πόντους στον πρώτο αγώνα, παρόλα αυτά διατηρούν ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο τους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να το παίρνει. πάνω του και να οδηγεί την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη μεγάλη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε προσωπική μονομαχία των Γκιστ και Ράντολφ έμοιαζε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού σκόραρε με άλεϊ ουπ, την ώρα που ο αντίπαλός του έβρισκε τις λύσεις με κοντινά αλλά και μέσης απόστασης σουτ. Μετά το αρχικό 4-2 υπέρ των «πράσινων», οι φιλοξενούμενοι πήραν εκείνοι το προβάδισμα, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με το σκορ 19-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνας είχε πολλά κοινά σημεία με το ξεκίνημά του, με την διαφορά ότι οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν ακόμα περισσότερο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι, την ώρα που η «Λόκο» έβρισκε τις απαιτούμενες λύσεις για να κρατάει το προβάδισμα με την διαφορά να ανεβαίνει ακόμα και στους επτά πόντους (41-34) στο 19'. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 41-36.

Ο Τζάνινγκ με 13 πόντους και ο Γκιστ με δέκα ήταν οι πιο παραγωγικοί παίκτες των δύο αντιπάλων μέχρι εκείνο το σημείο.

Το πρώτο τρίποντο του Καλάθη και το δεύτερο του Παναθηναϊκού έκανε το σκορ 43-45 στο 23' αλλά στη συνέχεια η Λοκομοτίβ με επιμέρους σκορ 7-2 κατόρθωσε να ξεφύγει ξανά (45-52, 26') αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι φαινόταν ξεκάθαρα εκτός ρυθμού, κατόρθωσε να μείνει στον αγώνα χάρη στον Διαμαντίδη και τον Καλάθη οι οποίοι βρήκαν τις λύσεις στο σκοράρισμα, την ώρα που από την Λοκομοτίβ άρχισε να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του ο Ντιλέινι. Με καλάθι και φάουλ του Διαμαντίδη η τρίτη περίοδος έκλεισε 60-63.

Με φόλοου κάρφωμα του Χάντερ οι «πράσινοι» προσπέρασαν 64-63 μετά από το αρχικό 4-2, αλλά ο Ντρέιπερ απάντησε με τρίποντο για το 64-66. Άλλο ένα «σκοτωμένο» τρίποντο του Ντρέιπερ ανέβασε το σκορ στο 64-69. Οι «πράσινοι» ήταν στα... σχοινία, αλλά βρήκαν τις λύσεις και μείωσαν με κάρφωμα του Γκιστ σε 76-77 με τρία λεπτά να απομένουν.

Τέσσερις σερί πόντοι του Γουίλιαμς έγραψαν το 80-77 υπέρ της ελληνικής ομάδας στο 39'. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν... χάσει, ο Διαμαντίδης έγραψε το 82-77 και πλέον ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε την διαφορά των εννιά πόντων από την ήττα του στο Κράσνονταρ. Ο Μήτσος σούταρε και το τρίποντο που θα έδινε την διαφορά, όμως δεν βρήκε στόχο, με τον Ράντολφ να διαμορφώνει το τελικό 84-79.

Δεκάλεπτα: 19-19, 36-41, 60-63, 84-79

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς, Πάβλοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 5 (10), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 16, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς, Γουίλιαμς 16, Χάντερ 5

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Γιώργος Μπαρτζώκας):Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Ράντολφ 13, Ντρέιπερ 8 (2), Κλαβέρ 13 (1), Τζάνινγκ 16 (4), Βορόνοφ 8, Ζουμπκόφ 7 (1), Μπροέκχοφ

Δ. Γιαννακόπουλος: Ακόμη καλύτερη συνέχεια

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυψε τη βεβαιότητά του για την πορεία του Παναθηναϊκού στο μέλλον. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «συγχαρητήρια σε όλους, είμαι βέβαιος για ακόμα καλύτερη συνέχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ