ΣΠΟΡ

Σύλλογοι και αθλητές με τους κορυφαίους λογαριασμούς και τους περισσότερους οπαδούς στο Twitter

Σύλλογοι και αθλητές με τους κορυφαίους λογαριασμούς και τους περισσότερους οπαδούς στο Twitter
Twitter

Το Twitter έχει σήμερα «γενέθλια» και γίνεται 10 ετών. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και μέχρι το 2015, είχε καταφέρει να αποκτήσει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες!

Κυρίαρχο ρόλο στην εξάπλωσή του παίζει πλέον και ο αθλητισμός. Κορυφαίοι αθλητές και σύλλογοι θρύλοι έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς και ανταλλάσσουν μηνύματα με τους θαυμαστές τους.

Μεγάλα αθλητικά γεγονότα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς μέσα από το Twitter, που έχει το πλεονέκτημα να «τιτιβίζει» σε χρόνο ρεκόρ την κάθε σπουδαία είδηση. Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου και ποιοι οι σύλλογοι με τους περισσότερους «followers».

Το Top-10 των αθλητών

1. Cristiano Ronaldo (@Cristiano) - 41.1 εκατ. – Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή και ο λογαριασμός του είναι πάντοτε ενημερωμένος με φωτογραφίες και στιγμές από την προσωπική του ζωή, τα αφιερώματα του Τύπου, όσο και από την «επιχειρηματική» του δράση με τα διάφορα προϊόντα, που φέρουν το όνομα του

2. LeBron James (@KingJames) - 28.9 – Ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ και των Cleveland Cavaliers basketball δεν εγκαταλείπει ποτέ τους θαυμαστές του. Καθημερινά μια φωτογραφία του, για να τους έχει δίπλα του.

3. Kaka (@KAKA) - 24.4 – Μπορεί πλέον να μην είναι στην κορυφή του ποδοσφαίρου, όμως είναι πολλοί ακόμη εκείνοι που αναζητούν καθημερινά την δράση του, είτε παίζει μπάλλα, είτε απλά παρακολουθεί κάποια διοργάνωση.

4. Neymar (@neymarjr) - 21.5 – Η ενασχόληση του με του Twitter είναι εφάμιλλη με εκείνη του Κριστιάνο. Επιπλέον οι φώτο από τα ενδότερα της Μπαρτσελόνα, που συμπεριλαμβάνουν συχνά-πυκνά τον Μέσσι, είναι ένας λόγος παραπάνω για να τον ακολουθούν οι φίλαθλοι.

5. Kevin Durant (@KDTrey5) - 13.4 – Ένα ακόμη αστέρι του ΝΒΑ που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο και για να προωθήσει τα προϊόντα της αθλητικής εταιρίας χορηγού του.

6. Ronaldinho (@10Ronaldinho) - 13.2 – Ματιές στο ένδοξο παρελθόν του Βραζιλιάνου μάγου της μπάλλας και μοναδικές στιγμές από έναν σταρ των γηπέδων.

7. Wayne Rooney (@WayneRooney) - 12.7 – Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουν. έχει φανατικούς που απολαμβάνουν φώτο με την οικογένεια του, προϊόντα αθλητικών εταιριών, αλλά και συμβουλές για τραγούδια μέσα από την εφαρμογή Spotify.

8. Andres Iniesta (@andresiniesta8) - 12.2 – Ένας ακόμη «μπλαουγκράνα» που απολαμβάνει την δημοφιλία της ομάδας και το προνόμιο να είσαι συμπαίκτης με τον Λίο Μέσσι.

9. Gerard Pique (@3gerardpique) - 12.1 – Όταν έχεις στο πλευρό σου την Σακίρα τότε όλοι θέλουν να δουν και το παραμικρό τιτίβισμα.

10. Shaquille O’Neal (@SHAQ) - 11.6 – Είναι ο Σακίλ. Δεν χρειάζεσαι άλλο λόγο για να τον ακολουθείς...

*Θα περίμενε κανείς στην λίστα το όνομα του Λίο Μέσσι. Όμως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη δεν έχει δικό του λογαριασμό. Το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν η εταιρία χορηγός του (@TeamMessi) αλλά και οι φανατικοί φίλοι του (@messi10stats είναι ο πιο δημοφιλής λογαριασμός). Είναι σίγουρο πάντως, ότι αν το αποφασίσει να κάνει λογαριασμό ο Αργεντινός θα κοντράρει στα ίσια τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε χρόνο ρεκόρ.

Το Top-10 των συλλόγων

Στην σχετική λίστα το εκπληκτικό είναι ότι η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται με 3 λογαριασμούς (στα Αγγλικά, στα Ισπανικά και στα Καταλανικά) και η Ρεάλ Μαδρίτης με 2 (Αγγλικά και Ισπανικά) αποδεικνύοντας ότι δίκαια είναι οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι στον πλανήτη αυτή την στιγμή.

1. Real Madrid (@realmadrid) - 18.6 εκ.
2. Barcelona (@FCBarcelona) - 17.1
3. Barcelona Spanish (@FCBarcelona_es) - 9.42
4. Manchester United (@ManUtd) - 7.26
5. Arsenal (@Arsenal) - 7.21
6. Chelsea (@ChelseaFC) - 6.69
7. Galatasaray (@GalatasaraySK) - 6.34
8. Real Madrid English (@realmadriden) - 6.04
9. Liverpool (@LFC) - 5.53
10. Barcelona Catalan (@FCBarcelona_cat) - 5.25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ