ΣΠΟΡ

Η Μπαρτσελόνα κερδίζει την κούρσα για την απόκτηση νεαρού Αργεντινού, που θεωρείται ο «νέος Μέσι».

Η Μπαρτσελόνα κερδίζει την κούρσα για την απόκτηση νεαρού Αργεντινού, που θεωρείται ο «νέος Μέσι».
Instagram / lucaspatanelli (Lucas Patanelli)

Πολλοί είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που κατά καιρούς έχουν αποκτήσει το «παρατσούκλι» του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο και φιλοδοξούν να κάνουν την καριέρα του. Ακόμη κανείς δεν το έχει καταφέρει.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στην λίστα (με σοβαρές μάλλον πιθανότητες) είναι ο Lucas Patanelli, της Ιντεπεντιέντε και φαίνεται ότι η Μπαρτσελόνα πιστεύει σοβαρά, ότι έχει βρει τον διάδοχο του Μέσι (κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι άνθρωποι της). Για αυτό και υπέγραψε προσύμφωνο με την ομάδα για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη και δικαίωμα προτίμησης έναντι 4 εκατομμυρίων $.

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής θα μείνει στην Ιντεπεντιέντε μέχρι να λύσει τα διαδικαστικά θέματα η Μπάρτσα και να τον εντάξει στην Μασία.

Το φθινόπωρο για το νεαρό είχε ενδιαφερθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σκάουτερς της ΠσΖ, της Πόρτο και της Τσέλσι τον είχαν στο μπλοκάκι τους, όμως τους πρόλαβε όλους η Μπαρτσελόνα, στέλνοντας 3 προπονητές για να δώσουν την τελική εισήγησή τους.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ρεάλ είχε επιχειρήσει να τον αποκτήσει τον Οκτώβριο, καθώς 3 ανεξάρτητοι συνεργάτες της είχαν στείλει την ίδια αναφορά στο Φλορεντίνο Πέρεθ προσωπικά. Όμως το γεγονός ότι συμπλήρωνε τα 16 του χρόνια μόλις στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου, δεν επέτρεψε την υπογραφή συμφωνητικού, καθώς θα παραβίαζαν τη νομοθεσία της FIFA. Και η Μπαρτσελόνα ίσως έκανε το «colpo grosso».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ