ΣΠΟΡ

Η ΕΠΟ δεν χορήγησε πιστοποιητικό για τη νέα χρονιά σε Πανιώνιο και Ηρακλή

Η ΕΠΟ δεν χορήγησε πιστοποιητικό για τη νέα χρονιά σε Πανιώνιο και Ηρακλή
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Το ρεπορτάζ που από νωρίς ήθελε Πανιώνιο και Ηρακλή να μην παίρνουν την απαραίτητη άδεια για το νέο πρωτάθλημα, επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την ΕΠΟ και μαζί με Πανθρακικό και Καλλονή (που έτσι κι αλλιώς υποβιβάστηκαν) θα έχουν τους περιορισμούς, που ορίζει ο κανονισμός.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν δικαιωθούν στην έφεση, που έχουν δικαίωμα να ασκήσουν εντός 5 ημερών, θα αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα με τον περιορισμό που θα τους επιβληθεί στις μετεγγραφές τόσο στην καλοκαιρινή όσο και την χειμερινή περίοδο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ο Πανιώνιος δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα play-off για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρότι έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην 5άδα.

epo adeiodotisi


(Πηγή: ΕΠΟ / www.epo.gr)

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ θεώρησε τους φακέλους ελλιπείς και οι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η αιτιολογία της μη χορήγησης του σχετικού πιστοποιητικού.

Οι περιορισμοί για τις ομάδες

– Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993 (23 χρόνων)

– Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

– Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ