ΣΠΟΡ

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Α1 στο μπάσκετ, «έπεσαν» Αρκαδικός και Καβάλα

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Α1 στο μπάσκετ, «έπεσαν» Αρκαδικός και Καβάλα
ΑΕΚ-Αρκαδικός EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια «επαγγελματική νίκη» στην Κηφισιά και πλέον στρέφει αποκλειστικά το ενδιαφέρον του στις αναμετρήσεις με την Λαμποράλ στην Euroleague. Η ΑΕΚ έστειλε τον Αρκαδικό να ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2, σώθηκε ο Κόροιβος, ενώ τα Τρίκαλα δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα Πάτρα να παίξει στα play-off. Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» την Τετάρτη την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας με νίκη επί του Ρέθυμνου στο ΣΕΦ.

Ανεβάζοντας ταχύτητα από το 15’ και μετά, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της μαχητικότατης Κηφισιάς με 84-75 και πλέον δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τα play-off της Euroleague και την Λαμποράλ του Γιάννη Μπουρούση (Τετάρτη και Παρασκευή τα πρώτα παιχνίδια στη Βιτόρια). Οι "πράσινοι" είναι ουσιαστικά δεύτεροι στην κανονική διάρκεια της Α1, αφού για να αλλάξει η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ...

Ο Φελντέιν δεν αγωνίστηκε, λόγω ενός μικροπροβλήματος στο χέρι, ξεκουράστηκε ο Διαμαντίδης (τιμήθηκε και από την Κηφισιά πριν το ματς) που έμεινε στον πάγκο, ενώ εκτός ήταν και ο τραυματίας Παπαγιάννης.

2505616


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Τρίκαλα-Απόλλων Π. 84-67
Κηφισιά-Παναθηναϊκός 75-84
Κόροιβος-Λαύριο 86-69
Καβάλα-ΠΑΟΚ 74-87
ΑΕΚ-Αρκαδικός 87-74
Άρης-Κολοσσός 83-68
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (13/4 17.30)

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 51
2. Ολυμπιακός 49 (25 αγ.)
3. Άρης 46
4. ΑΕΚ 44
5. ΠΑΟΚ 39
6. Κηφισιά 38
7. Κολοσσός 37
8. Τρίκαλα 35
9. Απόλλων Π. 35
10. Ρέθυμνο 35 (25)
11. Λαύριο 35
12. Κόροιβος 34
13. Αρκαδικός 34
14. Καβάλα 31

Οι Αρκάδες ισοβάθμησαν με την ομάδα της Αμαλιάδας (8-18 το ρεκόρ τους), αλλά υστερούσαν στη συνολική διαφορά πόντων (είχαν από μια νίκη εκατέρωθεν με έναν πόντο διαφορά) και μοιραία υποβιβάστηκαν. Ουσιαστικά ο σύλλογος της Τρίπολης «πληρώνει» την μία χαμένη βολή του Καββαδά, σε «νεκρό» χρόνο, στο ματς με τον Κόροιβο, όπου αν είχε μπει, τότε θα «υπερτερούσε» σε ισοβαθμία... Το σενάριο πάντως της νίκης του επί του Λαυρίου, της ήττας του Αρκαδικού και της νίκης των Τρικάλων, ήταν το μοναδικό που κρατούσε τον Κόροιβο στην κατηγορία.

2505651


(ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ / Πηγή: EUROKINISSI / ILIALIVE.GR / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Τα ζευγάρια των play-off

Σε εκκρεμότητα για να κλείσει η 8άδα είναι το ματς του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο ώστε να διαμορφωθούν και τα ζευγάρια στα play-of.

Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου
Άρης - Κηφισιά
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Οι πρώτοι των ζευγαριών έχουν πλεονέκτημα, ενώ στις δύο νίκες θα κριθεί η πρόκριση στην τετράδα της Α1. Τρίκαλα, Απόλλων Πατρών, Λαύριο και Κόροιβος ολοκλήρωσαν σήμερα τις υποχρεώσεις τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ