ΣΠΟΡ

Ανάμεσα στους οργανωμένους της Πάρμα βρέθηκε ο Κολομβιανός πρώην άσσος Φαουστίνο Ασπρίγια

Ανάμεσα στους οργανωμένους της Πάρμα βρέθηκε ο Κολομβιανός πρώην άσσος Φαουστίνο Ασπρίγια
Getty Images / Allsport UK / Allsport

Ο Φαουστίνο Ασπρίγια υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στο Ιταλικό πρωτάθλημα και συνέδεσε την καριέρα του με τα καλύτερα χρόνια της Πάρμα.

Ο Ιταλικός σύλλογος την δεκαετία του 1990 μπήκε σφήνα στους μεγάλους της Ιταλίας και κατάφερε να κατακτήσει 3 Κύπελλα Ιταλίας, ενώ στην Ευρώπη έκανε την υπέρβαση με ένα Κυπελλούχων και 2 UEFA. Μέλος εκείνης της εκπληκτικής ομάδας της Πάρμα (Μπουφόν, Σενσίνι, Καναβάρο, Τζόλα, Κρέσπο, Ντίνο Μπάτζιο) ήταν και ο Φαουστίνο «Τίνο» Ασπρίγια.

Τα επόμενα χρόνια τα χρέη «έπνιξαν» τον σύλλογο. Άλλαξε το όνομα του και πέρυσι την άνοιξη χρεωκόπησε και έκανε νέο ξεκίνημα σαν Πάρμα 1913 από την Δ κατηγορία της Ιταλίας. Ο Ασπρίγια όμως δεν ξέχασε.

Την Κυριακή o διεθνής Κολομοβιανός επέστρεψε στο γήπεδο του συλλόγου, το Ένιο Ταρντίνι, για τον αγώνα της Πάρμα με την Μπελαρία και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς, εμφανιζόμενος με το μπλουζάκι «είμαστε όλοι Πάρμα».

Τόσο πολύ ενθουσιάστηκε, που ανέβηκε στην κερκίδα, στο βόρειο πέταλο, πήρε την ντουντούκα και άρχισε τα συνθήματα με τους υπόλοιπους οργανωμένους της Πάρμα.

Και εκείνοι βέβαια ανταπέδωσαν με το παραπάνω φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του, «Τίνο, Τίνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ