ΣΠΟΡ

Οριστικό: Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου

Οριστικό: Αναβλήθηκε ο τελικός Κυπέλλου
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την απόφαση να αναβάλει τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ πήρε ο Σταύρος Κοντονής, εξαιτίας του ορισμο των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου από την ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού περίμενε μέχρι και το μεσημέρι αλλαγή στάσης από πλευράς της Ομοσπονδίας και τήρηση των συμφωνηθέντων, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απόφαση να αναβάλει οριστικά τον τελικό. Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για αίτημα της αστυνομίας, το οποίο στηρίζεται και στο γεγονός ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες κινητοποίησεις το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται γιορτή του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα αποτελεί αφορμή για «πόλεμο». Αποδεικνύεται, δε, ότι δεν είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τελικό ακόμα και χωρίς την παρουσία κόσμου...

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

Φημολογία για απειλή της ΕΠΟ να τελειώσει πρόωρα τη σεζόν

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα περί σκέψης της Ομοσπονδίας να δώσει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική σεζόν, ως απάντηση στον Σταύρο Κοντονή, μετά την απόφασή του να αναβάλει τον τελικό Κυπέλλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΕΠΟ θέλει να ματαιώσει τη διεξαγωγή των play offs και να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον συναιτερισμό της Super League, δεδομένου ότι υπάρχουν υπογεγραμμένες ρήτρες με το συνδρομητικό κανάλι.

Η ΕΠΟ, βέβαια, δεν έχει υπό τη σκέπη της το πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα. Μπορεί όμως να σαμποτάρει τη διεξαγωγή του μη διαθέτοντας διαιτητές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό, ούτε καν να καταφύγει στη λύση ξένων διαιτητών, μια και γι αυτή τη λύση απαιτείται η συγκατάθεση της ΕΠΟ.

Το σενάριο αυτό θεωρείται ακραίο, δεδομένου ότι θα προκαλέσει οριστικό ρήγμα στις σχέσεις πολιτείας-Ομοσπονδίας, ενώ θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στις ομάδες. Επιπλέον, είναι δεδομένο οτι θα υπάρξουν αντιδράσεις καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, μη διεξαγωγής δηλαδή των play offs, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα κατανεμηθούν βάσει της θέσης που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στα προκριματικά του Champions League θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, ενώ στο Europa League θα παίξουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Πανιώνιος. Κάτι που προφανώς δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα καμία από τις τρεις τελευταίες ΠΑΕ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ