ΣΠΟΡ

Ο Χάμιλτον προκάλεσε ατύχημα στο GP της Ισπανίας βγάζοντας εκτός αγώνα και τον Ρόσμπεργκ!

Ο Χάμιλτον προκάλεσε ατύχημα στο GP της Ισπανίας βγάζοντας εκτός αγώνα και τον Ρόσμπεργκ!
Reuters / Juan Medina

Με δραματικό τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix της Ισπανίας καθώς ο Λιούις Χάμιλτον προκάλεσε ατύχημα στον πρώτο κιόλας γύρο, βγάζοντας εκτός αγώνα και τον ομόσταβλο του στην Mercedes και πρωτοπόρο στην βαθμολογία Νίκο Ρόσμπεργκ. Αγωνιστικό λάθος αποφάνθηκαν οι κριτές.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από την pole position της κούρσας στην Ισπανία, αλλά έχασε την πρώτη θέση άμεσα από το Νίκο Ρόσμπεργκ που τον προσπέρασε στην εκκίνηση. Μετά τις πρώτες στροφές ο Χάμιλτον ανυπόμονα προσπάθησε να βρεθεί και πάλι στο κεφάλι, κάνοντας λάθος εκτίμηση και επιχειρώντας να περάσει από την εσωτερική, πάνω από το γρασίδι (!) .

Έπεσε έτσι στον πίσω τροχό του Γερμανού βγάζοντας και τα δύο μονοθέσια της ομάδας του εκτός μάχης προς γενική απογοήτευση. Ο αγώνας συνεχίστηκε και όλοι περίμεναν την απόφαση των κριτών.

gpcrash

Μετά το ατύχημα άλλαξαν και οι αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρίες για το ποιος θα είναι ο νικητής του αγώνα στην Ισπανία.

H Mercedes πάντως έσπευσε να καλύψει τους οδηγούς της, μετά το τέλος της κούρσας, λέγοντας ότι είναι κάτι που συμβαίνει και ότι θα συνεχίσει να αφήνει ελεύθερους τους πιλότους να αποφασίζουν. Μετέφερε δε στο κοινό, ότι και οι δύο εμφανίστηκαν μετανιωμένοι.

Δείτε εδώ την εκκίνηση και την στιγμή του ατυχήματος.

οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι το περιστατικό ήταν καθαρά αγωνιστικό, επικαλούμενοι ότι ο Ρόσμπεργκ έκανε μια κίνηση για να προστατέψει την εσωτερική του, όπως έχει δικαίωμα.

Διαφώνησαν οι οδηγοί

Τελείως διαφορετική εκτίμηση είχαν οι δύο πρωταγωνιστές του "επεισοδίου", όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από τις δηλώσεις τους.

Ρόσμπεργκ:

«Ήμουν ενήμερος για την κατάσταση. Είδα τον Λιούις να έρχεται πιο κοντά και έτσι έκανα τη συνήθη κίνηση κλείνοντας την «πόρτα» το συντομότερο που μπορούσα. Κατέστησα σαφές ότι δεν θα άφηνα χώρο ελεύθερο κι έτσι έμεινα έκπληκτος ότι πήγε να περάσει ούτως ή άλλως. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ήταν ένα «αγωνιστικό ατύχημα», οπότε θα το δεχτούμε και θα το αφήσουμε εκεί. Ήταν ο αγώνας μας (και της Mercedes) για να κερδίσουμε. Ήμουν εδώ για να κερδίσω, αυτό είναι που έψαχνα και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος για στη στροφή 1 που πέρασα τον Λιούις. Στο τέλος καταλήξαμε στην αμμοπαγίδα κι είναι τόσο κακό όσο φάνηκε.»

Χάμιλτον:

«Πρώτα απ’ όλα, ένα τεράστιο συγγνώμη σε όλους τους φίλους της ομάδας μας - σταμάτησε η καρδιά μου. Είναι απερίγραπτο πόσο άδειος είμαι. Εκανα καλό ξεκίνημα, όμως αυτός (Ρόσμπεργκ) πήρε το slipstreamed (κόλλησε πίσω του και πήρε την αεροδυναμική) και με πέρασε. Στη συνέχεια, στη στροφή 3, έκανε ένα λάθος στη ρύθμιση του κινητήρα. Έχουμε μόνο μία ρύθμιση για μέγιστη ισχύ και δεν ήταν σε αυτή, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν 180 ίππους κάτω. Δεν θέλω να με κατηγορούν. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να μην ξανασυμβεί. Θα ανακάμψουμε...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ