ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο διεκδικούν την κούπα του Champions League στο Σαν Σίρο

Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο διεκδικούν την κούπα του Champions League στο Σαν Σίρο
Reuters / Pawel Kopczynski Livepic

Το Μιλάνο φιλοξενεί τον 4ο τελικό Champions League / Πρωταθλητριών, για πρώτη φορά όμως θα έχει τόσο έντονο χρώμα, εξαιτίας της μεγάλης αντιπαλότητας των δύο φιναλίστ. Ο «εμφύλιος» της Μαδρίτης αποτελεί την επανάληψη του τελικού του 2014, κυρίως όμως την κόντρα δύο διαφορετικών κόσμων της Ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο 61ος τελικός της διοργάνωσης φιλοξενεί και πάλι την Ρεάλ και την Ατλέτικο, μετά την επικράτηση της πρώτης στην παράταση πριν από 2 χρόνια. Απόψε στο Μιλάνο, οι ροχιμπλάνκος ψάχνουν την εξιλέωση και την εκδίκηση για την ισοφάριση του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις στο Ντα Λουζ (ο Γκοντίν είχε κάνει το 1-0) και το βαρύ τελικά 4-1 (Μπέιλ, Μαρσέλο, Κριστιάνο). Για το Μιλάνο, αυτός είναι ο 4ος τελικός στο τοπ επίπεδο: Ίντερ-Μπενφίκα 1-0 1965, Φέγιενορντ-Σέλτικ 2-1 (παρ) 1970, Μπάγερν-Βαλένθια 1-1 (5-4 πεν) 2001.

«Δεν θα ικανοποιηθώ αυτή την φορά παρά μόνο αν κερδίσουμε» είπε ο Σιμεόνε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δίνοντας τον τόνο της αναμέτρησης απέναντι σε ένα πρωτάρη των τελικών.

simeone


(Πηγή: Twitter)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί σαν παίκτης της Ρεάλ να σήκωσε το Κύπελλο, τώρα όμως καλείται να καθοδηγήσει την ομάδα του από τον πάγκο. Διαφορετική δουλειά, και ο Γάλλος ξέρει ότι δεν αρκεί μόνον η επίθεση του για το τρόπαιο. «Έχουμε επιθετικά όπλα, αλλά πρέπει και να αμυνθούμε σκληρά. Και πάνω από όλα να τρέξουμε».

zidane


(Πηγή: Twitter)

Η παρουσίαση της UEFA της μάχης των πάγκων ήταν εξαιρετική. Δύο μεγάλοι παίκτες, με κατακτήσεις τροπαίων, όπου η πλάστιγγα γέρνει ασφαλώς στον Ζιζού.

simzidan1


(Πηγή: www.uefa.com)

Ο προπονητής Σιμεόνε με περισσότερα τρόπαια, αφού ο Ζιντάν μόλις ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, δίνοντας όμως το δικό του στίγμα.

simzidan2


(Πηγή: www.uefa.com)

Και η ήττα της Ρεάλ στο Μπερναμπέου από το γκολ του Γκριεζμάν τον Φεβρουάριο (ισόπαλο 1-1 το ντέρμπυ του Βιθέντε Καλντερόν στην αρχή της σεζόν), δίνει ένα ελαφρύ ψυχολογικό προβάδισμα στον Αργεντινό τεχνικό.

simzidan3


(Πηγή: www.uefa.com)

Ο σούπερ σταρ Κριστιάνο

Και οι δύο σύλλογοι διαθέτουν μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όμως όπως και να χει τα φώτα είναι στραμμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο τραυματισμός του έχει αφήσει ένα ερωτηματικό στους φίλους της βασίλισσας, αν και ο ίδιος στην πρόβα επί σκηνής στην προπόνηση της Παρασκευής έδειξε πανέτοιμος. Άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ μακράν με 16 γκολ.

Αντίπαλο δέος ίσως αποτελεί ο Φερνάντο Τόρες (αν και ο Γκριεζμάν με τον Σαούλ είναι οι πιο ταλαντούχοι) αφού η επιστροφή στο «σπίτι του» τον αναγέννησε και μπορεί δίκαια να ονειρεύεται ότι θα σκοράρει στον τελικό.

Ψύχωση για το 11ο

Αυτός είναι ο 14ος τελικός της Ρεάλ. Και παρότι 10 φορές το έχει σηκώσει και μάλιστα τις 2 από αυτές σε «εμφύλιο» με Βαλένθια και Ατλέτικο (συνολικά άλλοι πέντε τελικοί είχαν αντιπάλους από την ίδια χώρα), θέλει και το 11ο, όπως φάνηκε από το βιντέακι με τους παίκτες της να καλούν τον κόσμο να πάει στο Μιλάνο για να πανηγυρίσουν μαζί.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα επιχειρήσει για 3η φορά να σηκώσει το πολυπόθητο Κύπελλο, αφού είχε χάσει εκτός από το 2014 και το 1974 στον επαναληπτικό του 1-1 με την Μπάγερν (4-0). Αν δεν υπήρχε μάλιστα το προηγούμενο της Λισαβώνας, τότε θα χε στο πλευρό της και την Μπαρτσελόνα: όταν οι μπλαουγκράνα δεν είναι στον τελικό, το Κύπελλο πηγαίνει στην ομάδα που τους απέκλεισε στην διοργάνωση. Ένα σερί που κατέρριψε η Ρεάλ όμως. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως να έχουν πίστη. «Ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε» λένε ο Τόρες και ο Γκριεζμάν.

Και ο Ρίτσαρντ Γκιρ με την Ρεάλ!

Και ο τελικός του Champions League είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Για αυτό και δεν έκανε έκπληξη σε κανέναν η παρουσία του Αμερικανού ηθοποιού Ρίτσαρντ Γκιρ στην προπόνηση της Ρεάλ...

2016 05 27T124829Z 107354909 MT1ACI14411197 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS REA ATL


(Πηγή: Reuters / Stefan Wermuth Livepic)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ