ΣΠΟΡ

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την επιχείρηση απελευθέρωσης του Άλαν Πουλίδο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την επιχείρηση απελευθέρωσης του Άλαν Πουλίδο
Twitter / @ El Sol de Tampico

Ο Εισαγγελέας της περιοχής Ταμαουλίπας έδωσε στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της απαγωγής και της απελευθέρωσης του Μεξικανού επιθετικού του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο, που μοιάζουν με κινηματογραφική ταινία. Ένα τηλεφώνημα, αλλά και η ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή, που χτύπησε έναν απαγωγέα του έσωσαν την ζωή.

Οι Αρχές στην πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού και ο εισαγγελέας Ισμαέλ Κουιντανίγια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την απαγωγή του 25χρονου επιθετικού του Ολυμπιακού.

«Το κίνητρο της απαγωγής ήταν οικονομικό. Δεν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι επρόκειτο για πολύ γνωστό πρόσωπο», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, τονίζοντας: «Οι δράστες ήξεραν ποιος επέβαινε στο αυτοκίνητο στο οποίο έστησαν καρτέρι. Γνώριζαν ότι η οικογένεια του ποδοσφαιριστή είναι εύπορη και θέλησαν να ζητήσουν λύτρα».

Το καθοριστικό τηλεφώνημα και η απόδραση του Πουλίδο

Όπως ανακοινώθηκε, η Αστυνομία συνέλαβε τον 38χρονο Ντάνιελ Ερνάντες Μοράλες, ο οποίος κατάγεται από τη Βέρακρουζ, ο οποίος ήδη έδωσε στις Αρχές τα ονόματα των συνεργών του!

Ο Άλαν Πουλίδο κρατήθηκε σε ένα σπίτι στα νότια της πόλης της Βικτόρια. Καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του έπαιξε το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει μια κλήση σε αριθμό έκτακτης ανάγκης: οι απαγωγείς του έκαναν το λάθος να αφήσουν εκτεθειμένο το κινητό τηλέφωνο του παίκτη. Αυτός, το άρπαξε και κάλεσε το 066 (η γραμμή κλήσης στην Αστυνομία για τα επείγοντα περιστατικά). Έδωσε έτσι πληροφορίες για την περιοχή που κρατείτο και οι συντονισμένες κινήσεις των Αρχών οδήγησαν στην απελευθέρωσή του.

pulidopress


(Πηγή: Twitter)

Κάποια δημοσιεύματα, επικαλούμενες πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού χτύπησε έναν από τους απαγωγείς του και το έσκασε, την ώρα της επιχείρησης των Αρχών. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ο Πουλίδο βρίσκεται πλέον με την οικογένεια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ