ΣΠΟΡ

Φωτογραφία του φερόμενου ως απαγωγέα του Πουλίδο σε μεξικανικά ΜΜΕ

Φωτογραφία του φερόμενου ως απαγωγέα του Πουλίδο σε μεξικανικά ΜΜΕ
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η πρώτη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της απαγωγής του Άλαν Πουλίδο αλλά και της διώροφης κατοικίας που κρατούσαν τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου. Όπως όμως και τα πρώτα ερωτήματα για τον τρόπο απελευθέρωσής του, καθώς είχε προηγηθεί μήνυμα των Anonymous, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η απαγωγή του ποδοσφαιριστή είναι στημένη από την κυβέρνηση του Μεξικού.

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις και δημοσιεύματα Μεξικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο ένας εκ των απαγωγέων του ποδοσφαιριστή, είναι ο εικονιζόμενος, 38χρονος Daniel Hernandez Morales. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μεξικανικά ΜΜΕ, φαίνεται αναίσθητος σε φορείο και δεμένος, με εμφανή τα σημάδια της πάλης που σύμφωνα με πληροφορίες είχε με τον Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής κατάφερε να του αποσπάσει το κινητό, καθώς και πληροφορίες για το μέρος που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του, ώστε να ενημερώσει τις Αρχές. Σε ό,τι αφορά για το αν είχε όπλο ή όχι, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, με τον Εισαγγελέα να λέει ότι ο δράστης ήταν άοπλος εκείνη την στιγμή. Όμως, στις κλήσεις που ακολούθησαν η Αστυνομία φέρεται να ζητά από τον Πουλίδο να πυροβολήσει που σημαίνει είχε αποσπάσει από τον δράστη το όπλο του.

pulidothug


(Πηγή: Twitter)

Επίσης απεικονίζεται η κατοικία που υποτίθεται ότι κρατείτο ο 25χρονος ποδοσφαιριστής στον πάνω όροφο και από την οποία κατάφερε να βγει σπάζοντας ένα τζάμι και τηλεφωνώντας στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 066, όπως αποκαλύπτουν τα τηλεφωνικά αρχεία που δημοσίευσε το Associated Press.

pulidocasa


(Πηγή: Twitter)

Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει και τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν όλες τις λεπτομέρειες, που έδωσαν οι Αρχές στην δημοσιότητα με τα βέλη να εκτοξεύονται προς τον Κυβερνήτη της περιοχής Torre Cantu, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια ενόψει εκλογών, όπως υποστήριξε και το βίντεο των Anonymous.

Επίσης η Μεξικανική τηλεόραση επιχειρεί να κάνει γραφική αναπαράσταση του τρόπου που έγινε η απαγωγή του Πουλίδο, μπλοκάροντας το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν μαζί με την σύντροφο του Ιλεάνα Σάλας, την οποία όμως δεν πήραν μαζί τους.

Τις φωτογραφίες παρουσιάζει και ο Ευρωπαϊκός Τύπος που κάνει αναφορά στον πόλεμο δύο μεγάλων καρτέλ ναρκωτικών, των Gulf και των Zetas, που συχνά οργανώνουν και απαγωγές για λύτρα.

pulidothug2


(Πηγή: Twitter)

Η περίπτωση του Πουλίδο δεν είναι η πρώτη «απαγωγή» που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στο Μεξικό. Η πιο γνωστή ήταν η απαγωγή του πατέρα του Χόρχε Κάμπος, διεθνούς τερματοφύλακα του Μεξικού το 1999, που πλήρωσε 200 χιλιάδες $ στους απαγωγείς. Επίσης ο Αργεντινός προπονητής της Κρουζ Αζούλ Ρούμπεν Ομάρ Ρομάνο, κρατήθηκε για 2 μήνες από απαγωγείς, που ζητούσαν 2 εκατομμύρια $, τα οποία δεν μπορούσε ασφαλώς να πληρώσει και τελικά τον άφησαν ελεύθερο.

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι ο Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο, στο οποίο οι αποκαλούμενοι Anonymous του Μεξικό υποστηρίζουν ότι όλη η υπόθεση είναι στημένη από την μεξικανική κυβέρνηση.

Ο αριθμός των απαγωγών στο Μεξικό έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και χιλιάδες είναι οι άνθρωποι, που πέφτουν θύμα απαγωγέων, που ζητούν χρήματα. Ακριβώς σε αυτή την πραγματικότητα στέκονται οι δημιουργοί του βίντεο, που υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous του Μεξικού και ότι ουσιαστικά η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο είναι μια καλοστημένη επιχείρηση της Αστυνομίας και των Κρατικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο πολιτικών παιχνιδιών.

"Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ και πολύ περισσότερο δεν διασώθηκε από τις Αρχές της χώρας. Αυτή η είδηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι απόλυτα ψευδής.

Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο μοντάζ με σκοπό να εξαπατηθεί ο λαός της χώρας και να πιστέψει ότι οι αρχές του Μεξικού είναι ικανές να φέρουν σε πέρας με τρόπο αποτελεσματικό μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση.

Στην πραγματικότητα οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ας μην συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το λαό. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο έχει συνάψει συμφωνία με την πολιτική ηγεσία της Ταμαουλίπας και με τηλεοπτικούς σταθμούς της ίδιας πολιτείας".

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του μηνύματος όλα γίνονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ώστε να σταλεί μήνυμα ασφάλειας στον Μεξικάνικό λαό και αμφισβητούν ότι έγιναν οι κλήσεις για την απελευθέρωση, ακόμη και οι καταγγελίες για την εξαφάνιση από την σύντροφό του Ιλεάνα Σάντσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ