ΣΠΟΡ

EURO 2016: το Foreign Office εξέδωσε προειδοποίηση για τους Άγγλους φιλάθλους

EURO 2016: το Foreign Office εξέδωσε προειδοποίηση για τους Άγγλους φιλάθλους
Getty Images / Oli Scarff

Και το Υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας εξέδωσε οδηγία για τους Άγγλους φιλάθλους, που θα ταξιδέψουν στην Γαλλία προειδοποιώντας ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση. Η Αγγλία ξεκινά τις υποχρεώσεις της το Σάββατο κόντρα στην Ρωσία στην πόλη της Μασσαλίας.

«Εξαιρετικά προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή, καθώς υπάρχει υψηλή πιθανότητα τρομοκρατικού κτυπήματος - "high threat from terrorism"» ανέφερε η οδηγία του Υπουργείου προς τους Άγγλους φιλάθλους, που ανανεώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Παρότι κύκλοι του Foreign Office διέψευσαν ότι η επικαιροποίηση της οδηγίας δεν έχει σχέση με την σύλληψη του υπόπτου στην Ουκρανία με τον βαρύ οπλισμό, εντούτοις ήρθε λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος.

GettyImages 450864402


(Πηγή: Getty Images / Oli Scarff)

Στην ίδια οδηγία γίνεται η σύσταση στους φιλάθλους να συνεργάζονται πλήρως με τις Γαλλικές Αστυνομικές Αρχές σε γήπεδα, fan zones αλλά και τους σταθμούς του τρένου. Παράλληλα θα ταξιδέψουν στην Γαλλία ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής ομάδας της Σκότλαντ Γιαρντ για τον καλύτερο συντονισμό.

2016 06 07T120718Z 808555796 D1AETINLJYAB RTRMADP 3 SOCCER EURO SECURITY


(Πηγή: Reuters / Jean-Paul Pelissier)

Η Μασσαλία ήδη ολοκληρώνει τις προετοιμασίες της για να υποδεχθεί τους Άγγλους οπαδούς για την αναμέτρηση με την Ρωσία, ενώ έτοιμη θα είναι και η Fan Zone στο λιμάνι της Μεσογείου.

2016 06 07T095929Z 1652283736 LR1EC670RQUT5 RTRMADP 3 SOCCER EURO ENG


(Πηγή: Reuters / Lee Smith)

Η εθνική Αγγλίας βρίσκεται από εχθές στο Chantilly και σήμερα έκανε την πρώτη της προπόνηση με αρκετούς φιλάθλους που θέλησαν να βρεθούν κοντά στους παίκτες του Ρόι Χότζσον, υπό την αυστηρή επιτήρηση Αστυνομικών δυνάμεων.

Έλεγχος για χούλιγκανς

Όπως σε κάθε διοργάνωση, οι Άγγλοι κινητοποιούν και τον μηχανισμό για τον εντοπισμό πιθανών Άγγλων χούλιγκανς που θα θελήσουν να μετακινηθούν νότια. Στους σταθμούς του Eurostar στο Λονδίνο υπάρχουν ειδικές μονάδες της Αστυνομίας.

GettyImages 451162994


(Πηγή: Getty Images / Quinn Rooney)

Επίσης υπάρχουν 49 σημεία εξόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί τρένου) σε όλη την επικράτεια, όπου ειδικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν πιθανούς χούλιγκανς. Ήδη υπάρχει λίστα με 1841 Άγγλους και 86 Ουαλλούς, που έχουν απαγόρευση εξόδου από την χώρα για συμμετοχή τους σε επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ