ΣΠΟΡ

EURO 2016: παπαγάλος ερμηνεύει εκπληκτικά το αγαπημένο τραγούδι των Ιρλανδών φιλάθλων

EURO 2016: παπαγάλος ερμηνεύει εκπληκτικά το αγαπημένο τραγούδι των Ιρλανδών φιλάθλων
ΕΙΡΕ-Λευκορωσία φιλικός αγώνας 31/5 Action Images via Reuters / Kilcoyne Clodach Livepic

Ο Εσκομπάρ δεν είναι απλά ένας εντυπωσιακός παπαγάλος του Αμαζονίου, που κερδίζει με την εξωτερική εμφάνιση, όσους τον συναντούν. Είναι και φανατικός οπαδός της εθνικής ομάδας του ΕΪΡΕ και ερμηνεύει εξαιρετικά το αγαπημένο τραγούδι της κερκίδας.

Το The Fields of Athenry είναι ένα παραδοσιακό Ιρλανδέζικο τραγούδι, που αναφέρεται στην εποχή του μεγάλου λιμού της χώρας (1845-1850) και το ταξίδι του «Μάικλ» από την πόλη του Αθενράι στην Αυστραλία για να θρέψει την οικογένεια του.

Κυρίως όμως είναι το αγαπημένο τραγούδι των οπαδών της εθνικής του ΕΪΡΕ, που το υιοθέτησαν στο ΠΚ του 1990 και έκτοτε συνοδεύουν με αυτό τα παιχνίδια της ομάδας.

GettyImages 497583188


(ΕΪΡΕ-Βοσνία play off EURO 2016 Δουβλίνο Νοέμβριος 2015 - Πηγή: Getty Images / Charles McQuillan)

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του RTE ο ιδιοκτήτης του Εσκομπάρ, Κέβιν, ο τρίχρονος παπαγάλος από το Δουβλίνο, έχει έφεση στην μουσική και από νωρίς έμαθε να τραγουδά διάφορα νανουρίσματα και κλασσικά κομμάτια. Ο Κέβιν ανακάλυψε το ταλέντο του σε ένα πάρτυ και διαπίστωσε ότι ο Εσκομπάρ μαθαίνει πολύ εύκολα.

parrotaustraliaAdventure


(Πηγή: Twitter / Australia Adventure)

Για τις ανάγκες του EURO 2016 λοιπόν, του έμαθε το «τραγούδι της εθνικής» και ο Κέβιν το ερμήνευσε στο Ιρλανδικό ραδιόφωνο (κάντε κλικ στον σύνδεσμο και μπορείτε να τον ακούσετε από το 2.18 έως το 2.35). Μάλιστα είναι φανατικός του ΕΪΡΕ και εκδηλώνεται έντονα όταν παρακολουθεί αγώνες στην τηλεόραση!

Και όπως είπαν οι παρουσιαστές, ο Εσκομπάρ τραγουδά πολύ καλύτερα από πολλούς μεθυσμένους Ιρλανδούς φιλάθλους στις παμπ. Ακούστε τους να το ερμηνεύουν στο γήπεδο κόντρα στην Ισπανία στο EURO του 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ