ΣΠΟΡ

EURO 2016: "ιπτάμενες καρέκλες" και άγριο ξύλο στην Μασσαλία από Άγγλους χούλιγκανς

EURO 2016: "ιπτάμενες καρέκλες" και άγριο ξύλο στην Μασσαλία από Άγγλους χούλιγκανς
Getty Images / Carl Court

Και νέο υλικό από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που δημιούργησαν Άγγλοι οπαδοί και ντόπιοι στην Μασσαλία, το βράδυ της Πέμπτης είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτά ήταν τα πρώτα επεισόδια του EURO 2016, σε μια πόλη που το 1998 οι Άγγλοι χούλιγκανς είχαν καταστροφική δράση για ένα 24ωρο πριν το ματς με την Τυνησία για το μουντιάλ.

Η σφοδρότητα των μαχών σώμα με σώμα σοκάρει, καθώς οι μεθυσμένοι Άγγλοι χρησιμοποίησαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σαν πολεμοφόδια για να "απαντήσουν", όπως υποστήριξαν, στην επίθεση που δέχτηκαν από ντόπιους Μαρσεγιέζους. Μπουκάλια, πέτρες, ιπτάμενες καρέκλες μετέτρεψαν το παλιό λιμάνι σε πεδίο μάχης.

GettyImages 539160094


(Μασσαλία, βράδυ Πέμπτης - Πηγή: Getty Images / Carl Court)

Μάχες σώμα με σώμα με τους "αντιπάλους" να χτυπούν με βιαιότητα προκαλώντας σοκ.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, ότι συνέλαβε έναν Άγγλο και έναν ντόπιο Γάλλο υπήκοο για την συμμετοχή τους στα άγρια επεισόδια. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση 30χρονος Άγγλος, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από κτύπημα καρέκλας.

FA: "Θέμα των Αρχών τα επεισόδια"

Η Αγγλική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια καλώντας τις Γαλλικές Αρχές να βρουν τους υπεύθυνους και να τους τιμωρήσουν.

thefariots

"Δηλώνουμε απογοητευμένοι, καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και είναι ευθύνη της Αστυνομίας να τους εντοπίσει και να πράξει ό,τι θεωρείται απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς, συνιστούμε σε όσους θα ταξιδέψουν στην Μασσαλία να έχουν την αρμόζουσα συμπεριφορά και να διασκεδάσουν τον αγώνα με την Ρωσία".

Αύριο Σάββατο η Αγγλία έχει πρεμιέρα στο EURO 2016 με αντίπαλους τους Ρώσους.

Δείτε σχετικά

EURO 2016: Άγγλοι οπαδοί έκαναν τα πρώτα επεισόδια της διοργάνωσης στην Μασσαλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ