ΣΠΟΡ

EURO 2016: έφτασε η στιγμή για την εμφάνιση των WAGS

EURO 2016: έφτασε η στιγμή για την εμφάνιση των WAGS
WAGS Άγγλων ποδοσφαιριστών στο Μουντιάλ του 2006 Getty Images / Chris Jackson

Ο όρος WAGS καθιερώθηκε ως συντομογραφία για τις συζύγους ή τις φίλες των Άγγλων ποδοσφαιριστών, που κοσμούν με την παρουσία τους τις εξέδρες των γηπέδων. Ήταν όμως τόσο πετυχημένος που ουσιαστικά επεκτάθηκε για όλες τις συντρόφους γενικά των αθλητών.

Και στο EURO 2016 δεν είναι λίγες εκείνες οι παρουσίες, που θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και θα μαγνητίσουν τον φωτογραφικό φακό. Ας μείνουμε όμως εμείς πιστοί στον «αρχικό όρο» και ας ασχοληθούμε αποκλειστικά με τις Βρετανίδες WAGS, καθώς το απόγευμα κάνουν πρεμιέρα η εθνικές ομάδες της Ουαλίας και της Αγγλίας.

Οι ορίτζιναλ WAGS

Για πρώτη φορά ο όρος ξεπήδησε στα πρωτοσέλιδα του Αγγλικού Τύπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006: women and girlfriends ή εν συντομία WAGS. Η 3άδα Βικτόρια Μπέκαμ, Σέριλ Κόουλ και Άμπεϊ Κλάνσι (Μπέκχαμ, Άσλεϊ Κόουλ και Κράουτς αντίστοιχα οι σύντροφοί τους) δημιούργησαν μια νέα κατηγορία.

GettyImages 71210520


(Σέριλ Κόουλ και Βικτόρια Μπέκαμ στο ΠΚ 2006 - Πηγή: Getty Images / Ross Kinnaird)

Σε όλη την διάρκεια του μουντιάλ της Γερμανίας οι φωτογράφοι δεν σταμάτησαν να αναζητούν μια πόζα των τριών υπέρλαμπρων κοριτσιών, σταρ όλες τους, και στις οποίες σιγά-σιγά προστέθηκαν και οι υπόλοιπες της εθνικής Αγγλίας δημιουργώντας πλέον μόδα.

GettyImages 71210702


(Πηγή: Getty Images / Ross Kinnaird)

Το ντύσιμο τους, το χτένισμα τους, οι εμφανίσεις τους γινόντουσαν πρωτοσέλιδα στον Αγγλικό Τύπο.

Ο συνδετικός κρίκος

Ανάμεσα τους και η νεαρή τότε Κολίν Μακ Λάφλιν, που έμελλε να γίνει κυρία Ρούνεϊ και να αποτελεί δέκα χρόνια μετά τον συνδετικό κρίκο.

GettyImages 71210687


(Η Κόλιν Μακ Λάφλιν / Ρούνεϊ στο ΠΚ 2006 - Πηγή: Getty Images / Ross Kinnaird)

Η νέα γενιά των WAGS δεν διαθέτει βέβαια την ίδια λάμψη με τις ορίτζιναλ, φιλοδοξεί όμως να βάλει την δική της πινελιά σε αυτό το EURO. Αν και ο συναγωνισμός πλέον από τις υπόλοιπες Ευρωπαίες να είναι μάλλον άνισος.

GettyImages 98344518


(Πηγή: Getty Images / Ian Gavan)

Η Κολίν πάντως παραμένει classic και συνεχίζει να είναι μαζί με τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας από τα 12 χρόνια της (τότε που γνωρίστηκαν) για να παντρευτούν στα 22.

Οι επίδοξες βασίλισσες

Αν η Βικτόρια Μπέκαμ ήταν η βασίλισσα των πρώτων WAGS, τον τίτλο αυτό το καλοκαίρι διεκδικούν δύο εντυπωσιακές κοπέλες, μια ξανθιά και μια μελαχροινή.

Η Σαμ Κούκ στα 30 της μαγνητίζει με τις καμπύλες της τον φωτογραφικό φακό. Μοντέλο στο επάγγελμα γνώρισε στα 19 του χρόνια τον Κρις Σμόλινγκ και είναι έκτοτε μαζί (7 χρόνια).

GettyImages 488823993


(Η Σαμ Κουκ - Πηγή: Getty Images / Shirlain Forrest)

Σούπερ σέξυ, έχει κοντά στους 50 χιλιάδες «ακολούθους» στο διαδίκτυο και διεκδικεί επάξια την θέση της Posh Spice.

samcooke


(Πηγή: Instagram)

New entry η Μπέκι Νίκολσον ή πλέον Μπέκι Βάρντι. Στα 34 της, η αξία της στο χρηματιστήριο των WAGS εκτοξεύθηκε εφέτος μαζί με την καριέρα του άντρα της, Τζέιμι Βάρντι και το πρωτάθλημα της Λέστερ.

SOCCER ENGLAND LEI EVE


(Η Μπέκι Νίκολσον/ Βάρντι - Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic)

Με 32 χιλιάδες φίλους στο Twitter και το Instagram, εξίσου σέξυ, και μαμά, ξέρει να προκαλεί και εκείνη. Η δήλωση της την περασμένη εβδομάδα, ότι θα έκανε δώρο ένα μαραθώνιο 72 ωρών σεξ στον διεθνή Άγγλο επιθετικό, πριν ενσωματωθεί στην αποστολή, χτύπησε κόκκινο!

beckyvardy


(Πηγή: Instagram)

Οι «κυρίες επί των τιμών»

Κάθε βασίλισσα που σέβεται τον εαυτό της έχει και την ακολουθία της. Να λοιπόν μερικές ακόμη σύντροφοι των Άγγλων, αλλά και των παικτών της εθνικής Ουαλίας, που διεκδικούν μια θέση στην «ιστορία των WAGS».

Η Έμμα Ρις Τζόουνς ή κυρία Γκάρεθ Μπέιλ μόλις έχει γεννήσει την 2η κορούλα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, λογικά όμως δεν θα χάσει την ιστορική παρουσία της Ουαλίας σε EURO.

GettyImages 494362286


(Πηγή: Getty Images / John Phillips)

H Κέιτ Γκούντερς είναι γυμνάστρια και σύντροφος του «κανονιού» των Άγγλων Χάρι Κέιν τα τελευταία 2 χρόνια. Με τέτοιο κορμί λογικά θα αποτελέσει την αγπαημένη των φωτογράφων.

KateGooders


(Πηγή: Twitter)

Η Κολίν Ράμσεϊ, «Κολίν νο 2» όπως την ονομάζουν είναι η σύζυγος του Άαρον Ράμσεϊ εδώ και 9 χρόνια και προερχόμενη από την Ουαλία επιζητεί και εκείνη την θέση της στην ομάδα των WAGS του Νησιού.

colleenRamsey 001


(Πηγή: Twitter)

Η 33χρονη Κίμπερλι Κριου είναι η κυρία Χαρτ και διατηρεί τα υψηλά στάνταρ εδώ και 6 χρόνια στο πλευρό του γκολκίπερ της εθνικής Αγγλίας μαζί με τον ενός έτους γιο να την συνοδεύει στην εξέδρα.

kimberly crew 4


(Πηγή: Twitter)

Άλλη μια «μαμά», η 28χρονη Έμιλι Λαλάνα, διατηρεί χαμηλό προφίλ και ο λογαριασμός της στο Instagram είναι ιδιωτικός με μόλις 433 φίλους, αλλά διαθέτει την λάμψη για να μπει στην ομάδα.

emilylallana


(Πηγή: Twitter)

Υπάρχει και το εξωτικό χρώμα στην λίστα, με την 20χρονη designer Πέιτζ Μίλιαν, που είναι δίπλα στον Ραχίμ Στέρλινγκ τους τελευταίους 18 μήνες. Και αυτή έχει ιδιωτικό λογαριασμό, αλλά ξεπερνά τους 10 χιλιάδες φίλους.

paigemilian


(Πηγή: Twitter)

Αυτές είναι που εκπροσωπούν τις WAGS του Νησιού και απόψε λογικά ο τηλεοπτικός φακός θοα τους αφιερώσει λίγα δευτερόλεπτα στην διάρκεια των αγώνων Ουαλία-Σλοβακία και Αγγλία-Ρωσία. Η απάντηση όμως της ηπειρωτικής Ευρώπης τις επόμενες ημέρες αναμένεται «καφτή». Μια πρώτη γέυση μας έδωσε η κυρία Λουντιβίν Παγιέ, σύζυγος του χρυσού σκόρερ της εθνικής Γαλλίας.

GettyImages 539287322


(Πηγή: Getty Images / Mike Hewitt)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ