ΣΠΟΡ

EURO 2016: συγκρούσεις Γερμανών και Ουκρανών λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση στην Λιλ

EURO 2016: συγκρούσεις Γερμανών και Ουκρανών λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση στην Λιλ
Twitter

Δεν λέει να σταματήσει το κύμα βίας από τους χούλιγκανς στο EURO 2016 και λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της Γερμανίας με την Ουκρανία στην Λιλ, ξέσπασαν και νέα επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκανς των δύο ομάδων.

Νωρίτερα τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες με Γερμανούς οπαδούς να χαιρετούν ναζιστικά και να ποζάρουν μπροστά σε φασιστικές σημαίες, λίγο πριν την σέντρα του αγώνα. Φέρονται σύμφωνα με μαρτυρίες δε να φωνάζουν: "εισβάλαμε ξανά"!

lilriotnazi


(Πηγή: Twitter)

nazilil


(Πηγή: Twitter)

Το πρώτο βίντεο που δημοσιοποίηθηκε δείχνει Γερμανούς και Ουκρανούς οπαδούς να συγκρούονται με σφοδρότητα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και το επεισόδιο δεν επεκτάθηκε, αφού ήρθαν και ενισχύσεις.

lilriot3


(Πηγή: Twitter)

Οι πρώτες μαρτυρίες Ουκρανών μιλούν για μια ομάδα 30-40 ατόμων με ναζιστικά σύμβολα, που τους επιτέθηκαν, ενώ άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για παρουσία ατόμων, που μιλούσαν γαλλικά. Επίσημα οι Γαλλικές Αρχές δίνουν 2 ελαφρά τραυματισμένους. Στην πόλη πάντως βρίσκονται κατά χιλιάδες οπαδοί της Γερμανίας για να ενσιχύσουν την προσπάθεια της εθνικής τους.

Απαγόρευση του αλκοόλ στις πόλεις του EURO

Νωρίτερα στο Παρίσι συνελήφθησαν 20 χούλιγκανς τοπικού συνδέσμου, που είχαν επιτεθεί σε Τούρκους και Κροάτες φιλάθλους. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι πλέον απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ στις πόλεις των αγώνων από την παραμονή των παιχνιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ