Η ΔΟΕ επιτρέπει στους «καθαρούς αθλητές» της Ρωσίας να φέρουν την σημαία της χώρας στους Ολυμπιακούς
Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΟΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ στην Λωζάνη σήμερα, με θέμα την τιμωρία, που επέβαλε η IAAF στους Ρώσους αθλητές του στίβου και τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη των εργασιών, ο Τόμας Μπαχ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού για τους Ρώσους αθλητές.
Αποκάλυψε όμως, ότι όσοι τελικά Ρώσοι (αλλά και Κενυάτες αθλητές, καθώς και η χώρα τους αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με τους ελέγχους ντόπινγκ), κριθούν «καθαροί» από την IAAF, τότε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στους Αγώνες φέροντας την σημαία της πατρίδας τους.

(Πηγή:Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)
Αρχικά υπήρξε η σκέψη να συμμετέχουν υπό την σημαία του Ολυμπιακού κινήματος, ως ουδέτεροι, φαίνεται όμως ότι δεν προκρίνεται τελικά αυτή η λύση.
Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 αντιπροσωπείες, ανάμεσα τους ο πρόεδρος της IAAF, Λόρδος Σεμπάστια Κόου, αλλά και πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ.

(Ο Αλεξαντερ Ζουκόφ - Πηγή: Reuters / Denis Balibouse TPX Images Of the Day)
Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος μετέφερε την απόφαση της Ρωσίας να προσφύγει στο CAS για την ανατροπή της απόφασης της IAAF.
Διαβάστε σχετικά
Τραμπ: «Αν δεν πάρουμε εμείς τη Γροιλανδία, τότε θα το κάνουν Ρωσία ή Κίνα»
23:57
Λευκός Οίκος: Ο Μακρόν άλλαξε την ημερομηνία της συνόδου της G7 λόγω των γενεθλίων του Τραμπ
23:48
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο: Βατικανό και Ρωσία του πρότειναν διαφυγή, αλλά αυτός... πείσμωσε
23:36
Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός - Επικράτησε με 95-80 της Μπάγερν Μονάχου
23:24