ΣΠΟΡ

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το αυριανό παιχνίδι ΟΣΦΠ - Ντιναμό στο "Καραϊσκάκη"

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το αυριανό παιχνίδι ΟΣΦΠ - Ντιναμό στο "Καραϊσκάκη"

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πληροφορίες για μετακινήσεις Σέρβων και Κροατών οπαδών και πιθανότητα επεισοδίων έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στο Μέγαρο της Λ. Κατεχάκη, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης για την 4η αγωνιστική του Champion League.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί, εντόπισαν την κίνηση στην περιοχή του Συντάγματος οργανωμένης ομάδας με κασκόλ του Ολυμπιακού, να κινείται προς την Ερμού. Συνοδεία αστυνομικών, οι οργανωμένοι οπαδοί, κινήθηκαν προς το σταθμό ΗΣΑΠ της Ερμού και προωθήθηκαν προς τον Πειραιά.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας στο Μοναστηράκι από οργανωμένη ομάδα σε βάρος αλλοδαπών επιβατών ταξί, που μιλούσαν σλαβικά και θεωρήθηκαν οπαδοί της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η οποία έθεσε σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.

Στα Τέμπη συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, 41 οπαδοί, -ανάμεσά τους πολλοί Σέρβοι- οι οποίοι είχαν προορισμό την Αθήνα ενόψει του αγώνα Ολυμπιακού με την Ντιναμό. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, ρόπαλα μεταλλικά εργαλεία και σιδερένιες βέργες.

Σε διαδοχικές συσκέψεις στο Αρχηγείο της Λ.Κατεχάκη, οι ανώτατοι αξιωματικοί σχεδιάζουν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, κατά την άφιξη και παραμονή των αποστολών και τη μετακίνηση των φιλάθλων προς και από το γήπεδο του Φαλήρου, «Γ.Καραισκάκης».

Πληροφορίες από την Κροατία εντοπίζουν την παρουσία περίπου 300 οπαδών της ΒΒΒ (Bad Blue Boys) των οργανωμένων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ , στην Αθήνα οι οποίοι αναζητούν τρόπο να μπουν στο Καραϊσκάκη, παρά την απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς παρουσία τους.

Στην ενημέρωση, της ΕΛΑΣ, υπάρχουν αναφορές για την παρουσία στην πρωτεύουσα και περίπου 200 φανατικών οπαδών της σερβικής ομάδας του «Ερυθρού Αστέρα».

Από νωρίς αύριο, θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, αστυνομικοί της αθλητικής βίας, σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Δίωξη "σαρώνουν" το διαδίκτυο για τυχόν "διαδικτυακά ραντεβού" ανάμεσα στους φανατικους χούλιγκαν.

Εκτός από την ΕΛΑΣ, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπεύθυνοι της Ασφάλεια του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για τον εντοπισμό οπαδών και των δύο ομάδων, που ενδεχομένως επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ