ΣΠΟΡ

Συλλήψεις οπαδών για "ραντεβού σύγκρουσης"

Συλλήψεις οπαδών για "ραντεβού σύγκρουσης"
Φωτογραφία από το παιχνίδι Ντιναμό Ζάγκρεπ - Ολυμπιακός στις 21/10 EUROKINISSI

Το «ραντεβού θανάτου» μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Ελλήνων χούλιγκανς ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League, σήμερα το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, επιχειρούν να αποτρέψουν οι Αστυνομικοί του Τμήματος αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, σε συνδέσμους φιλάθλων και σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και στον Πειραιά, στα οποία έχουν καταλύσει «εισαγόμενοι χούλιγκανς» για την πρόληψη και αποτροπή οργανωμένων μετακινήσεων οπαδών. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει περισσότερες από 130 προσαγωγές και συλλήψεις Κροατών, Σέρβων, αλλά και Ελλήνων οπαδών.

Στον κεντρικό σύνδεσμο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας συνελήφθησαν 35 Κροάτες, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν διανυκτερεύσει στο εσωτερικό προκειμένου να μεταβούν στο γήπεδο του Φαλήρου.
Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μικροποσότητες ινδικής κάνναβης. Με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, ένας αφέθηκε ελεύθερος ενώ σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 34 Κροατών.
Σε έφοδο της Αστυνομίας παρουσία Εισαγγελέα σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, συνελήφθησαν 8 οπαδοί του Ολυμπιακού και 4 Σέρβοι .

Από έρευνα δυο ξενοδοχεία της Αθήνας προσήχθησαν 28 και 14 Κροάτες, εκ των οποίων συνελήφθησαν 11 για παράβαση της περί όπλων νομοθεσίας, για κατοχή φωτοβολίδων και στιλέτων. Ενώ σε ξενοδοχείο του Πειραιά, συνελήφθησαν 45 Σέρβοι στον οποίων την κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια πτυσσόμενα, γκλομπ και στιλέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ