ΣΠΟΡ

Το CAS απέρριψε την έφεση της Ρωσίας - ισχύει ο αποκλεισμός του στίβου από το Ρίο

Το CAS απέρριψε την έφεση της Ρωσίας - ισχύει ο αποκλεισμός του στίβου από το Ρίο
Η Τσαρίνα των αιθέρων, Γέλενα Ισινμπάγεβα, δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Sergei Karpukhin

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητικών Διαφορών (CAS) απέρριψε τη έφεση της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής σχετικά με τον αποκλεισμό του Ρωσικού στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ορατή πλέον η αποβολή συνολικά της χώρας!

Μετά την απόφαση της IAAF να αποκλείσει λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ τον Ρωσικό στίβο από το Ρίο, ήρθε το CAS να την επικυρώσει, απορρίπτοντας την έφεση της Ρωσικής πλευράς και των 68 αθλητών, που είχαν απευθυνθεί στο δικαστήριο της Λωζάνης για να αλλάξει η ποινή.

2016 07 21T102929Z 1360708433 S1AETQVKJPAA RTRMADP 3 SPORT DOPING OLYMPICS


(Πηγή: Reuters / Pierre Albouy)

"Κηδεία του στίβου" χαρακτήρισε την απόφαση του CAS η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγιεβα, που ήταν ανάμεσα στους αθλητές, που δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Ρίο, ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.

russiaban


(Πηγή: Twitter)

Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον είναι η συνολική αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά και τα νέα στοιχεία, που έφερε στην δημοσιότητα η επιτροπή Μακλάρεν, για κρατικό κύκλωμα συγκάλυψης του ντόπινγκ στην Ρωσία.

Η ΔΟΕ είχε αναβάλει την απόφαση της, περιμένοντας την ετυμηγορία του Διαιτητικού οργάνου, η οποία αποτελεί πλέον ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο. Με την πίεση από την πλευρά των "Δυτικών" Ολυμπιακών Επιτροπών για παραδειγματική τιμωρία της Ρωσίας να είναι τεράστια προς το πρόσωπο του προέδρου Τόμας Μπαχ.

Διαβάστε σχετικά

Η ΔΟΕ μετέθεσε για τα επόμενα 24ωρα πιθανή αποβολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ