ΣΠΟΡ

Champions League: ισοπαλία 1-1 του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άγιαξ, σειρά για το Ολυμπιακός-Χαποέλ

Champions League: ισοπαλία 1-1 του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άγιαξ, σειρά για το Ολυμπιακός-Χαποέλ
EUROKINISSI / MOTION TEAM

Ο ΠΑΟΚ έφυγε και πάλι με το 1-1 από το Άμστερνταμ, όπως το καλοκαίρι του 2010, αλλά αυτή την φορά ελπίζει ότι η Τούμπα θα χαμογελάσει και θα είναι εκείνος, που θα πάρει την πρόκριση την ερχόμενη Τετάρτη για τα play off του Champions League («κλειδώνοντας» και την Ευρωπαϊκή του συνέχεια).

Η επιλογή του Ίβιτς ήταν σαφής: να αφήσει την μπάλα στον Άγιαξ, να κλείσει τους χώρους από το κέντρο με την 3άδα Χαρίση, Τσίμιροτ, Σακόφ και να χτυπήσει στην κόντρα με Αθανασιάδη, Κάμπος και Ροντρίγκες. Και στο τέλος της βραδιάς δικαιώθηκε, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα δίκαια.

Στα πρώτα 45 λεπτά δεν δέχθηκε γκολ αφού το δοκάρι του Άγιαξ στο 20 ήταν από μακρινό σουτ του Ρίντεβαλντ, ενώ μία φορά πάτησαν περιοχή οι γηπεδούχοι στο 38 με σουτ του Ελ Γκάζι, που έβγαλε ο Γλύκος.

Αντίθετα με τους κορυφαίους του Ροντρίγκεζ και Κάμπος κατάφερε να σημειώσει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, με τον Αγκολέζο να περνά και τον Σίλεσεν και από δύσκολη πλάγια γωνία δεξιά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 27.

2566792


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σημειώσει και 2ο γκολ με τον Κλάους να σουτάρει ελάχιστα άουτ από την γωνία της μικρής περιοχής στο 35, και ο Άγιαξ βρήκε την ευκαιρία στο ξεκίνημα του β μέρους να ισοφαρίσει με σουτ, πάλι εκτός περιοχής πάντως του Ντόλμπεργκ στο 58.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους Ολλανδούς να γυρνούν την μπάλα δίχως να πατούν περιοχή, ενώ ο Δικέφαλος θα μπορούσε να τιμωρήσει πάλι την άμυνα τους με τον Τζαβέλα σε γέμισμα να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να μην μπορεί να περάσει την κεφαλιά του από τον γκολκίπερ.

2566765


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Μέχρι το τέλος τους αγώνα ο Άγιαξ έκανε μια-δυο ακόμη τελικές προσπάθειες δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Γλύκο, και όλα θα κριθούν την Τετάρτη (3/8) το βράδυ στις 21.30 στην Τούμπα.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος / Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλας, Λέοβατς / Τσίμιροτ, Χαρίσης (69 Τζιόλης), Σακόφ / Ροντρίγκεζ (83 Μυστακίδης), Αθανασιάδης (91 Κουλούρης), Κάμπος.

2566811


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Όρθιος ο Ιβάν Σαββίδης παρακολούθησε με αγωνία το 90λεπτο, ενώ συγκλονιστική ήταν η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ (2500) στην κερκίδα του Amsterdam Arena.

2566795


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Η ώρα του Ολυμπιακού

Σειρά παίρνει το βραδύ της Τετάρτης (21.45) στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός, που θέλει να βάλει τις βάσεις στο Καραϊσκάκης για να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χαποέλ Μπερ Σεβά, στον «δρόμο των πρωταθλητών».

2566488


(Βίκτορ και Τσόρι στην Σ/Τ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Βίκτορ δεν θα έχει στην διάθεση του τελικά τους Πουλίδο, Καμπιάσο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Κασάμι για λόγους τακτικής. Πιθανότερο σχήμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 4-2-3-1: Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Ντελα Μπέγια / Μιλιβογιεβιτς, Μπουχαλάκης / Ντουρμάζ, Φορτούνης, Σεμπά / Ιντέγιε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ