ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Ο γυμνόστηθος πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης

Ρίο 2016: Ο γυμνόστηθος πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης
REUTERS/Dylan Martinez

Μέσα από μία φαντασμαγορία χρωμάτων, προσώπων, φυλών και ενδυμασιών, ένα πρόσωπο ξεχώρισε περισσότερο από τα άλλα – και, μάλλον, όχι αδίκως...

Ήταν ένας από τους 207 αθλητές που είχαν την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρουν το εθνικό σύμβολο της πατρίδας τους. Όμως, ο Pita Nikolas Taufatofua κατάφερε να αναδείξει με το δικό του τρόπο – και, μάλιστα, σε μία διαδικασία χρονοβόρα και, για κάποιους, ακόμα και διεκπεραιωτική – το Βασίλειο των Τόνγκα, ενός μικρού κρατιδίου στα νότια του Ειρηνικού...

2016 08 06T015526Z 434790601 RIOEC8605BXV9 RTRMADP 3 OLYMPICS RIO OPENING

REUTERS/Stoyan Nenov

Ο 32χρονος αθλητής του Tae Kwon Do μπήκε στο Μαρακανά γυμνόστηθος, με πολυνησιακό ένδυμα, το παραδοσιακό «a ta'ovala» – δηλαδή ένα είδος φούστας και τον κορμό του αλειμμένο με λάδι.

tonga 2

Την εντυπωσιακή εικόνα ολοκλήρωνε το λαμπερό χαμόγελο και ο ενθουσιασμός του για το ιστορικό της περίστασης...

bbc

Ο 32χρονος αθλητής έγινε αστραπιαία ο σταρ του παγκόσμιου Ιστού: Μέσα σε λίγη ώρα είχε γίνει trending topic στο Twitter, πολλαπλασιάζοντας, παράλληλα, τους followers του στο Instagram.

tonga 5

Ο Pita Nikolas Taufatofua που γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τόνγκα, είναι ο πρώτος αθλητής Tae Kwon Do που εκπροσωπεί τη χώρα του και - για τις/τους ενδιαφερόμενες/ους - θα αγωνιστεί στις 20 Αυγούστου, στην κατηγορία +80 κιλών ανδρών.

tonga 3

Ο 32χρονος είναι ένας από τους επτά αθλητές του συγκεκριμένου βασιλείου της Πολυνησίας, που έχει κερδίσει μόνο ένα μετάλλιο στην ιστορία της - ένα αργυρό, το 1996.

https://www.instagram.com/p/p

Ο δρόμος προς το Ρίο κάθε άλλο παρά σπαρμένος με ροδοπέταλα ήταν για τον Taufatofua, ο οποίος στο στάδιο της προετοιμασίας, έσπασε έξι οστά, έπαθε τρεις φορές ρήξη τένοντα, πέρασε ενάμιση χρόνο με πατερίτσες και εκατοντάδες ώρες στο κρεβάτι του φυσιοθεραπευτή.

tonga 6

Παρόλα αυτά, κατάφερε να υπερκεράσει τα εμπόδια, για να διεκδικήσει μία θέση στην ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού. Ο ίδιος, μέσω Instagram, δεσμεύτηκε να γράψει ιστορία. Κι, οπωσδήποτε, με τη θεαματική του είσοδο στο Μαρακανά, έκανε το πρώτο βήμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ