ΣΠΟΡ

Ρίο: Φοβερό ατύχημα Ολλανδής πρωταθλήτριας

Ρίο: Φοβερό ατύχημα Ολλανδής πρωταθλήτριας
REUTERS/ERIC GAILLARD

Η Anna van Vleuten, πρωταθλήτρια της ποδηλασίας βρισκόταν στην κορυφή της κούρσας όταν έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου της και έπεσε με το κεφάλι στην άκρη του οδοστρώματος.

Της απέμεναν περίπου 10 χιλιόμετρα για να τελειώσει πρώτη την κούρσα όταν γλίστρησε σε μία απότομη στροφή και χτύπησε το κεφάλι της. Όσοι είδαν το ατύχημα τρόμαξαν γιατί φαινόταν πως θα είχε τραυματιστεί πολύ βαριά, ενώ η γυναίκα έμεινε ακίνητη μέχρι να έρθουν οι τραυματιοφορείς.

Οι διοργανωτές είπαν πως δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της και η ίδια μετά από λίγο σε ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε: «Είμαι στο νοσοκομείο με κάποια τραύματα και κατάγματα. Κυρίως όμως είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη μετά την καλύτερη κούρσα της καριέρας μου.»

Η πρωταθλήτρια υπέστη τρία ραγίσματα στη σπονδυλική στήλη αλλά και μία σοβαρή διάσειση και θα παραμείνει στην εντατική για 24 ώρες.

Την κούρσα κέρδισε η συμπατριώτισσά της, Anna van der Breggen, η οποία μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε «Έμοιαζε πολύ άσχημος (σ.σ. ο τραυματισμός). Νόμιζα πως είχε πεθάνει. Κανείς δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει. Αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα της καριέρας σου. Όμως, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ