ΣΠΟΡ

Γιατροσόφια στο Ρίο

Γιατροσόφια στο Ρίο
REUTERS/Dominic Ebenbichler

Τα κόκκινα στρογγυλά σημάδια στο σώμα του αμερικανού Ολυμπιονίκη Μάικλ Φελπς τράβηξαν τα βλέμματα όλων. Τόσο των θαυμαστών του αθλητή με τα 19 χρυσά μετάλλια, όσο και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο αθλητής εμφανίστηκε «σημαδεμένος» τα ξημερώματα της Δευτέρας στον τελικό του 4x100 μέτρα ελεύθερο.

Τα ίδια σημάδια... έφεραν και οι αθλήτριες της κολύμβησης, όπως η δώδεκα φορές ολυμπιονίκης Νάταλι Κόγκλιν, αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης Αλεξ Ναντούρ.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο προπονητής Τζον Κάρλσον αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι οι στρογγυλοί κόκκινοι κύκλοι είναι από... βεντούζες!

https://www.instagram.com/p/p

Με αυτό τον τρόπο –όπως είπε– αυξάνεται η ροή του αίματος, ανακουφίζονται οι κουρασμένοι μύες και υποχωρούν οι φλεγμονές. Συγκεκριμένα, δήλωσε σε δημοσιογράφους:

Οι προπονητές έχουν προσπαθήσει να δουν ποια είναι τα αποτελέσματα μέσα στο καλοκαίρι. Εισήγαγαν αργά αυτή την μέθοδο αλλά σύντομα άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως καθώς έγινε δημοφιλής μεταξύ των αθλητών. Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τη διαδικασία ανάκτησης των δυνάμεων του κάθε αθλητή ξεχωριστά.

Μετά τις δηλώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Έδωσαν και εξηγήσεις για το πώς εφαρμόζουν αυτή την πανάρχαια μέθοδο.

Το πώς 'κόβουμε' βεντούζες, όπως θα έλεγαν οι γιαγιάδες μας.

«Χρησιμοποιούμε γυάλινα κύπελλα. Αδειάζουμε τον αέρα από μέσα με την βοήθεια μιας φλόγας. Μόλις αδειάσουν, οι βεντούζες εφαρμόζονται στο δέρμα. Αφήνουμε τις βεντούζες πάνω στο δέρμα πέντε έως δέκα λεπτά και μετά τις αφαιρούμε. Αυτή η πρακτική θα ανακουφίσει μερικά μπλοκαρίσματα στο σώμα και θα διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας παράλληλα την ανάκαμψη», λέει προπονητής των Ηνωμένων Πολιτειών.

https://www.instagram.com/p/p

'Επιστροφή στα γιατροσόφια', λοιπόν, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κάποιοι από τους προπονητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ