ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Πράσινο το νερό στην πισίνα των καταδύσεων

Ρίο 2016: Πράσινο το νερό στην πισίνα των καταδύσεων
Πράσινο μεν, ασφαλές δε το νερό στην πισίνα των καταδύσεων του Ρίο REUTERS/Michael Dalder

Πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πολλά είχαν γραφτεί για την ποιότητα των νερών στον κόλπο Guanabara, που αποτελεί τον «στίβο» στον οποίο δίνουν τη μάχη τους κολυμβητές και κωπηλάτες, όμως κανείς δεν περίμενε να δημιουργηθεί θέμα σε... πισίνα.

Συγκεκριμένα, η πισίνα των καταδύσεων στο Maria Lenk Aquatics Centre ξαφνικά έγινε πράσινη, τη Δευτέρα, αφήνοντας έκπληκτους ακόμη και τους διοργανωτές, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι προκάλεσε αυτή την αλλαγή στο χρώμα του νερού.

Πάντως οι ιθύνοντες του ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ρίο έσπευσαν να καθησυχάσουν τους αθλητές πως το νερό, παρά το βαθύ πράσινο χρώμα του, είναι καθαρό και ασφαλές.

«Έγινε έλεγχος στο νερό και το αποτέλεσμα έδειξε ότι είναι ασφαλές και δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο για τους αθλητές», είπαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CNNi.

2016 08 09T200706Z 572748654 RIOEC891JVSJC RTRMADP 3 OLYMPICS RIO DIVING W SYNCPLATFORM

Εκτός από πράσινα, τα νερά είναι και θολά/Πηγή: REUTERS/Michael Dalder

Να σημειωθεί ότι στην πισίνα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και διεξάγονται οι αγώνες πόλο, το χρώμα δεν έχει αλλάξει. Πάντως το ιδιαίτερο αυτό θέαμα έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τους ίδιους τους αθλητές των καταδύσεων να αναρτούν φωτογραφίες, με τα σχόλιά τους.

2016 08 09T193359Z 462960256 RIOEC891ICL2N RTRMADP 3 OLYMPICS RIO DIVING W SYNCPLATFORM

Το δίδυμο των αθλητριών από την Κίνα, κάνει βουτιά στο πράσινο νερό της πισίνας/Πηγή: REUTERS/Michael Dalder

Χαρακτηριστικά ο αργυρός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Ντέιβιντ Μπούντια, αναρωτήθηκε αν στο Ρίο γιόρταζαν την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, όταν η Ιρλανδία γίνεται όλη... πράσινη.

Τι συνέβη και η πισίνα έγινε πράσινη διερωτήθηκε και ο χάλκινος ολυμπιονίκης Τομ Ντέιλι.

Ωστόσο, το χρώμα του νερού στην πισίνα δεν επηρέασε τις Κινέζες Chen Ruolin και Liu Huixia, που κέρδισαν εύκολα το χρυσό στις συγχρονισμένες καταδύσεις γυναικών από πλατφόρμες 10μ..

Το αργυρό μετάλλιο πήρα οι Cheong Jun Hoong και Pamg Pandelela Rinong από τη Μαλαισία, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Meaghan Benfeito και Roseline Filion από τον Καναδά.

2016 08 09T204243Z 2033758653 RIOEC891LJ60E RTRMADP 3 OLYMPICS RIO DIVING W SYNCPLATFORM

Οι αθλήτριες στο βάθρο των νικητών μετά την δύσκολη αναμέτρηση, που έγινε για πρώτη φορά σε... πράσινη ολυμπιακή πισίνα/Πηγή: REUTERS/Pilar Olivares

ΔΗΜΟΦΙΛΗ