ΣΠΟΡ

Καλύτερη αθλήτρια στίβου για τον Αύγουστο η Κατερίνα Στεφανίδη

Καλύτερη αθλήτρια στίβου για τον Αύγουστο η Κατερίνα Στεφανίδη
Η χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την ψήφο των φίλων του κλασσικού αθλητισμού (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Stoyan Nenov

Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στον στίβο για τον μήνα Αύγουστο αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, προσθέτοντας στο βιογραφικό της μια ακόμη διάκριση μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την ψήφο των φίλων του κλασσικού αθλητισμού στην καθιερωμένη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά και των social media.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ψηφίστηκε από το κοινό ως η κορυφαία αθλήτρια για τον μήνα Αύγουστο, αφήνοντας πίσω της στη σχετική κούρσα την σφυροβόλο από την Πολωνία Ανίτα Βλόνταρτσικ, την Ισπανίδα άλτρια του ύψους την Ρουτ Μπεϊτία, την επταθλήτρια από το Βέλγιο Ναφισατού Τιάμ, αλλά και την δισκοβόλο από την Κροατία Σάντρα Πέρκοβιτς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου κατακτά αυτή τη διάκριση, αφού είχε αναδειχθεί αθλήτρια του μήνα και τον περασμένο Απρίλιο.

Στους άνδρες κορυφαίος αθλητής για το μήνα Αύγουστο αναδείχθηκε ο Γάλλος Κεβίν Μαγιέρ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με 8.834 βαθμούς, πίσω από τον Αμερικανό Άστον Ίτον που συγκέντρωσε 8.893 βαθμούς ισοφαρίζοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τσέχου Σέμπρλε από το 2004 στην Αθήνα.

Οι διακρίσεις πάντως για την Κατερίνα Στεφανίδη φαίνεται πως θα αργήσουν να σταματήσουν, καθώς η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίου την ερχόμενη Τρίτη θα τιμηθεί από τον ΑΟ Φιλοθέης, στο γυμναστήριο που έκανε τα πρώτα της άλματα στο επί κοντώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ