ΣΠΟΡ

Diamond League: 2η η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες, αλλά δικό της το "διαμάντι" της σειράς

Diamond League: 2η η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες, αλλά δικό της το "διαμάντι" της σειράς
Photo Αρχείου Reuters / STOYAN NENOV

Μπορεί να μην κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της σειράς Diamond League η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά κατέκτησε το "διαμάντι" στο επί κοντώ. Τρίτη στην σειρά των μίτινγκ η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν γυναικών.

Ο τελικός πάντως του επί κοντώ στις γυναίκες ήταν συγκλονιστικός με την τελευταία μονομαχία της Κατερίνας Στεφανίδη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, Αργυρή Ολυμπιονίκη του Ρίο, που ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της αντιπάλου της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Η Μόρις έκανε ρεκόρ ΗΠΑ, και βέβαια αγώνων και κορυφαία επίδοση στον κόσμο εφέτος, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην Στεφανίδη, που έμεινε 2η με 4.76 (αλλά κέρδισε την σειρά και βέβαια το μεγάλο βραβείο της χρονιάς, που ήταν το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο στο Ρίο). Η Αμερικανίδα δοκίμασε μάλιστα και στα 5 μέτρα, που τα πέρασε με την 2η (δεύτερη αθλήτρια, που περνά αυτό το ύψος στην ιστορία του αθλήματος)! Επιχείρησε να γράψει ιστορία, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ της Ισινμπάγιεβα (5.07), αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμη, φάνηκε πάντως, ότι μπορεί να τα καταφέρει.

17065231


(Απίθανη εμφάνιση από την Μόρις - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIEN WARNAND)

Οι δύο κοπέλλες μονομάχησαν αρχικά σε αυτό το ύψος με την Κατερίνα να το περνά και η Μόρις να αποτυγχάνει. Μετά όμως πήρε φόρα περνώντας με την πρώτη 4.82, 4.88 και 4.94, ενώ η Στεφανίδη απέτυχε στα 4.82 και περίμενε να κάνει δύο άλματα, εφόσον αποτύγχανε η αντίπαλος της (ώστε να είναι εκείνη πρώτη). Φτάνοντας στα 4.94 δοκίμασε τελικά 2 φορές, αλλά δεν το είχε το ύψος (4.86 είναι το ατομικό της ρεκόρ) και τελικά ήταν 2η στις Βρυξέλλες.

stefanidibrussels

Όμως είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το "διαμάντι" στην σειρά (4 νίκες η Στεφανίδη), με την Μόρις (2 νίκες) να τερματίζει τελικά 2η και η Ελβετίδα Μπούσλερ 3η.

stefanididiamonds

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το "διαμάντι" είχε κερδίσει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου.

3η τελικά η Παπαχρήστου

Στις Βρυξέλλες η Βούλα Παπαχρήστου έκανε μια ακόμη χαμηλή πτήση στο τριπλούν, και κατετάγη 4η με καλύτερο άλμα στα 13.84, στον αγώνα που κέρδισε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Κολομβιανή Ιμπαργκουέν.

17063928


(Το άλμα της Παπαχρήστου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / STEPHANIE LECOCQ)

papachristoudiamondleaguebrussels

Συνολικά όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 3η στην σειρά, πίσω από την Ιμπάργκουέν και την Ριπακόβα από το Καζακστάν, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή σεζόν που έκανε.

papachristoudiamonds

ΔΗΜΟΦΙΛΗ