ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Ημέρα μεταλλίων και η χθεσινή για την Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016: Ημέρα μεταλλίων και η χθεσινή για την Ελλάδα

Δεύτερη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο η χθεσινή και η Ελλάδα πανηγύρισε άλλα δύο μετάλλια.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κέρδισε τον τελικό του ακοντισμού στην κατηγορία F53/54 και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Άρση Βαρών στην κατηγορία των 54 κιλών.

2ο Χρυσό στον στίβο

Με μία καταπληκτική εμφάνιση και μεγάλες βολές από το ξεκίνημα του αγώνα ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο.

stefanoudakis

(Πηγή: Reuters / Jason Cairnduff)

Ο Έλληνας πρωταθλητής οδηγούσε την μάχη από την αρχή: η πρώτη κιόλας πήγε στα 29.45 έκανε ρεκόρ αγώνων (29.33 ο Φινλανδός Νινιμάκι το προηγούμενο από το Πεκίνο) και εξασφάλισε το Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.

Ο 2ος Μεξικανός Ζεπέδα έριξε 25.92, ενώ ο τρίτος Λευκορώσος Τρίπουτς 23.56.

12

(Τα επίσημα αποτελέσματα)

stefanoudakis 2

(Πηγή: Reuters / JASON CAIRNDUFF)

Δείτε τις 3 πρώτες βολές του Στεφανουδάκη

Στην 3η θέση του τελικού των 54 κιλών στην Άρση Βαρών ο Μπακοχρήστος

Η συγκομιδή μεταλλιών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είχε συνέχεια στην Άρση Βαρών με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο να κερδίζει το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών.

mpakoxristos

(Πηγή: Reuters / PILAR OLIVARES)

Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 181 κιλά, έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα, με πρόβλημα τραυματισμού και σηκώνοντας 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, άντεξε στην επίθεση του Βραζιλιάνου Κάρα (βαρύτερος κατά ένα κιλό του Έλληνα αθλητή), που τα σήκωσε στην 2η του προσπάθεια και έμεινε εκτός βάθρου.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος επιχείρησε δυο φορές ακόμη στα 170 κιλά, αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας έτσι την 2η θέση στον Κινέζο Γουάνγκ, που τα σήκωσε με την πρώτη.

mprakoxristos

(Πηγή: Reuters / PILAR OLIVARES)

Χρυσός Παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Νιγηριανός Εζουρουίκε με 200 κιλά (έχοντας ήδη 185 στην πρώτη του προσπάθεια).

Αξίζει να τονιστεί το κατόρθωμα αυτών των αθλητών, που σηκώνουν 3 και 4 φορές το σωματικό τους βάρος (ο Μπακοχρήστος ζυγίζει 52,57 κιλά!)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ