ΣΠΟΡ

Πίνακες με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε δημοπρασία, πριν το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ

Πίνακες με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε δημοπρασία, πριν το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Οι κινήσεις του και κάποια από τα καλάθια του έμοιαζαν με "έργα τέχνης", επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτυπώθηκε σε καμβά καλλιτέχνη. Και μάλιστα 3 έργα θα εκτεθούν σε δημοπρασία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods προς τιμήν του αθλητή.

Οι τρεις πίνακες ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη Νίκο Καρόκη, με έμπνευση τη λαμπρή καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, θα δημοπρατηθούν την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Gala «Diamonds Αre Forever» που διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή. Όλα τα κέρδη από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό ΔΑΔ Νομού Καστοριάς» και στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ», κατ’ επιλογή και επιθυμία του Δημήτρη Διαμαντίδη.

diamantidis1


(α) Πίνακας με τίτλο "ΗΘΟΣ" 1,85 μ Χ 1,25μ , στον οποίο απεικονίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης ,σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές στα γήπεδα, να βοηθά πεσμένο αντίπαλο | ακρυλικό και ασήμι)

Όπως δήλωσε ο δημιουργός των έργων, Νίκος Καρόκης: «Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση - πρόκληση της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ SUPERFOODS για την δημιουργία αυτών των τριών έργων , για έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους αθλητές , τον κύριο Δημήτρη Διαμαντίδη. Η έμπνευση ήταν εκεί! Αφού τον έχω απολαύσει ΚΑΙ τα 12 χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και στην Εθνική μας ομάδα.

diamantidis2


(β) Πίνακας με τίτλο "ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ" , 2,06μ Χ 1,00μ , στον οποίο απεικονίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην "ενορχήστρωση" της ομάδας , στο αγαπημένο του Pick 'n' Roll | ακρυλικό)

Τρία βασικά χαρακτηριστικά του , τρία έργα τέχνης - ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΗΘΟΣ , ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ - για να "χωρέσει" η τεράστια αυτή προσωπικότητα και καριέρα. Θέλω να πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα κάνει ΟΛΟΥΣ τους φιλάθλους να ξαναζήσουν τις μεγάλες στιγμές του Δημήτρη Διαμαντίδη , να αισθανθούν ότι είναι στο γήπεδο , δίπλα του , να χαρούν , να δακρύσουν και να πανηγυρίσουν... ΞΑΝΑ!»

diamantidis3


(γ) Πίνακας με τίτλο "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" , διαστάσεων 1,80 Χ 1,00 , στον οποίο απεικονίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης "φορτωμένος" επιτυχίες να επιστρέφει στην πόλη που αγάπησε και τον ανέδειξε , την Καστοριά | ακρυλικό και χρυσός 22Κ)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα έργα στο http://www.vergosauctions.com/ και να επικοινωνήσουν στο 210 3614897 με τον κ. Πέτρο Βέργο.

Αργύρης Πεδουλάκης: "Διαμαντίδης ο κορυφαίος"

Την άποψη πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει βγάλει ποτέ ο σύλλογος του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Αργύρης Πεδουλάκης, μιλώντας στο paobc.gr εν όψει της διεξαγωγής του τουρνουά «Diamonds Are Forever», προς τιμήν του εμβληματικού αρχηγού των «πράσινων», το οποίο θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου. (Διαβάστε σχετικά Κυκλοφορούν τα εισιτήρια από την ΚΑΕ ΠΑΟ SUPERFOODS για το τουρνουά του Διαμαντίδη )

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για ολόκληρο το σύλλογο, όχι μόνο για το τμήμα μπάσκετ. Και τούτο γιατί θα αποχαιρετίσουμε τον μεγαλύτερο αθλητή που έχει βγάλει αυτός ο σύλλογος. Και λέω πως είναι ο μεγαλύτερος όχι μόνο για τα αθλητικά του κατορθώματα, αλλά για την εν γένει συμπεριφορά του και για την προσήλωσή του στην ομάδα. Ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει και να πάρει περισσότερα χρήματα, εκείνος προτίμησε να μείνει πιστός στην ομάδα και σε δύσκολες στιγμές. Νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να αποχαιρετίσουμε έναν σπουδαίο αθλητή και έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, που βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ και τον σύλλογό μας. Ελπίζουμε πως όταν ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα του θα είναι μέσα στο σύλλογο από κάποιο πόστο το οποίο εκείνος θα επιλέξει. Επιβάλλεται να γίνει αυτό!».

«Είναι πολλές οι στιγμές και χιουμοριστικές και καλές και δύσκολες, αλλά επειδή ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να δημοσιοποιεί προσωπικές στιγμές, δεν μπορώ να σας τις μεταφέρω».

«Για το τουρνουά θα έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να τιμήσουν τον αθλητή και άνθρωπο Διαμαντίδη τρεις σπουδαίες ομάδες. Αν δούμε στην ιστορία του συλλόγου του Παναθηναϊκού σπάνια τιμώνται σπουδαίοι αθλητές του. Σίγουρα είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ΚΑΕ. Σε όλα τα σπορ σπάνια αν δείτε τελειώνουν την καριέρα τους με όμορφο τρόπο μεγάλοι αθλητές, συνήθως το διορθώνουμε μετά. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο σπουδαία την ενέργεια της ΚΑΕ, η οποία αρχίζει να δημιουργεί μια παράδοση με τον “Φράγκι” παλαιότερα και τον Δημήτρη φέτος, κάτι που δείχνει και το μεγαλείο της».

«Είναι προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδια. Εμείς σαν προπονητές θα δούμε κάποια πράγματα, αλλά τα φώτα θα πέσουν στον Δημήτρη. Κανείς δεν μπορεί να επισκιάσει το γεγονός αυτό. Ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο για να τιμήσει τον Δημήτρη, να τον χειροκροτήσει και να τον θυμάται πολύ όμορφα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ