ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί 2016: ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στον τελικό μπότσια

Παραολυμπιακοί 2016: ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στον τελικό μπότσια
Getty Images / Alexandre Loureiro

Όπως και στο Πεκίνο το 2008, ένας Κορεάτης αθλητής στέρησε από τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ατομικό στο μπότσια (κατ. BC3), αλλά το Ασημένιο μετάλλιο επιβεβαιώνει την τεράστια αξία του σημαιοφόρου της Ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Αυτή την φορά ήταν ο Κορεάτης Γεόνγκ, που πήρε και μια μίνι ρεβάνς για την ήττα του στο Πεκίνο στον ημιτελικό από τον Έλληνα πρωταθλητή και πανηγύρισε τη νίκη στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας με καθαρό μάλιστα σκορ 8-1.

Οι δύο πρώτες περίοδοι ήταν 1-0 και 2-0 με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη να κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξαναμπεί στον αγώνα, αλλά στο τέλος να χάνει με 5-0 και την τρίτη περίοδο. Το ματς έκλεισε με 1-0 υπέρ των Ελληνικών χρωμάτων.

GettyImages 604226716


(Πηγή: Getty Images / Alexandre Loureiro)

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως είναι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος και το αποδεικνύει η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο ατομικό και το Χάλκινο στο ομαδικό, με την Ελλάδα να ξεπερνά και τυπικά σήμερα την συγκομιδή των 12 μεταλλίων των αγώνων του Λονδίνου, φτάνοντας τα 13.

(Πηγή: FACEBOOK / Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα / @parateamGRE)

5 Χρυσά (Κωνσταντινίδης, Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, στον στίβο, Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση και Μάμαλος στην Άρση Βαρών), 4 Ασημένια (Σεϊνικίδης, Κωνσταντινίδης στον στίβο, Πολυχρονίδης στο μπότσια και Τριανταφύλλου στην ξιφασκία) και 4 Χάλκινα( Ζησίδης, Κοροκίδα στον στίβο, Μπακοχρήστος στην Άρση Βαρών και το ομαδικό - Ντέντα, Πανανός, Πολυχρονίδης- στο μπότσια).

GettyImages 603558216


(Το ομαδικό στο μπότσια με το Χάλκινο μετάλλιο - Πηγή: Getty Images / Raphael Dias)

5η η Λιάγκου στον στίβο

Στον τελευταίο τελικό της ημέρας η Ανθή Λιάγκου ήταν 5η στον τελικό της σφαιροβολίας (κατ. F 33) με βολή στα 4.69. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στην Ντόχα, είχε άλλες δύο έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 4.47μ. και 4.28μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ