ΣΠΟΡ

Super League: η ΑΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό, ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη (5η αγων.)

Super League: η ΑΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό, ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη (5η αγων.)
Τεράστια νίκη της ΑΕΛ EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ήττα σοκ του κακού Ολυμπιακού στην Λάρισα από την ΑΕΛ, ενώ ο ΠΑΟΚ πέταξε βαθμούς στην Τούμπα μένοντας στο 0-0 με την Ξάνθη, χάνοντας όμως πολλές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής. Ατρόμητος και Λεβαδειακός πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ψυχωμένη ΑΕΛ, τιμώρησε τον Ολυμπιακό

Ένας κακός Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Λάρισα από την ΑΕΛ, σε ένα ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις του 90λεπτου. Η επιλογή του Μπέντο να αφήσει στον πάγκο Φορτούνη, Τσόρι και Μάριν και να παίξει με δύο φορ (Καρντόζο-Ιντέγιε) έκανε μονοδιάστατο το παιχνίδι των ερυθρόλευκων με μακρινές μπαλιές και γεμίσματα.

2599393


(Πηγή: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΑΕΛ με σφιχτή αμυντική διάταξη 5-4-1 ουσιαστικά δεν απείληθηκε ουσιαστικά, ενώ στις κόντρα-επιθέσεις της δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως και αυτή να έχει κλασική ευκαιρία. Έκλεισε πάντως το ματς με περισσότερες τελικές έναντι του αντιπάλου της: 12 (8 εντός εστίας) έναντι 9 (7 εντός εστίας).

2599380


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ίδια εικόνα και στο β μέρος με τον Μπέντο να αποφασίζει να βάλει τον Φορτούνη στο 60 αλλά στα άκρα, με τον Σεμπά αριστερό μπακ και τον Πασιένσια δίπλα στον Ιντέγιε, αντί του Καρντόζο (που δεν φάνηκε καθόλου). Ο Έλληνας μέσος έβγαλε κάποιες κάθετες πάσες, δίχως όμως να είναι και πάλι ουσιαστικός ο Ολυμπιακός.

2599421


(Το γκολ της ΑΕΛ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στις καθυστερήσεις σε δυνατό πλάγιο του Κόντορ, με τον Γκόλια να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, την μπάλα να βρίσκει και στον Μιλιβόγιεβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα του Καπίνο για μια σπουδαία νίκη της ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό να μένει στους 6 βαθμούς.

Άσφαιρος στην Τούμπα

Η Ξάνθη στην Τούμπα είχε το ίδιο κακό ξεκίνημα με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια της, αυτή την φορά όμως δεν δέχτηκε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά (όπως με ΑΕΚ και Πανιώνιο) και έτσι έμεινε στο ματς αποκτώντας ψυχολογία. Χρειάστηκαν πάντως δύο σπουδαίες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Ζίφκοβιτς σε τελικές του Ροντρίγκεζ και του Κουλούρη.

2599245


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Οι φιλοξενούμενοι προσαρμόστηκαν καλύτερα αμυντικά και έκλεισαν τους διαδρόμους στον Δικέφαλο, που πάντως είχε και πάλι ευκαιρίες με μοιραίο τον Ροντρίγκεζ, που αστοχούσε από πλεονεκτική θέση. Ακόμη πιο επιθετικός στο β μέρος ο ΠΑΟΚ, αλλά και το ίδιο αναποτελεσματικός.

2599210


(Ο Ίβιτς είδε τους πάικτες του να χάνουν πολλές ευκαιρίες - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η Ξάνθη έχασε στα μέσα του β μέρους την καλύτερη ευκαιρία της με το Νιέτο να σουτάρει μόνος του από το πέναλτυ δίπλα στο δοκάρι και λίγο μετά (69) έχασε με 2η κίτρινη κάρτα τον Λάζιτς. Ο Δικέφαλος με αριθμητική υπεροχή επιτέθηκε κατά κύμματα (15 τελικές), βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς, όμως ο Ροντρίγκεζ (στα περισσότερα από αυτά) δεν μπόρεσε να βρει στόχο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους.

2599246


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός της Ξάνθης, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 4 (θυμίζουμε ότι έχει τιμωρία -3).

Πέταξε στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος με ένα γκολ του Ούμπιντες στο 42 πήρε το τρίποντο από τον Αστέρα Τρίπολης, που ήταν όμως πιο παραγωγικός, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από 75 οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη του Ιγκλέσιας και οι Περιστεριώτες μπόρεσαν να κρατήσουν το τρίποντο, ενώ περιμένουν το νέο τους προπονητή (στον πάγκο κάθισε ο παλιός παίκτης του Ατρόμητου και προπονητής των Νέων Γιώργος Κορακάκης).

2599312


(Γκολ νίκης για τον Ατρόμητο από τον Ούμπιντες - Πηγή: EUROKINISSI / ICON / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Στην Λιβαδειά, η Κέρκυρα έκανε δώρο δύο γκολ στους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος (19' Τόνι Σίλβα και 29' Μάντζιος) από λάθη του γκολκίπερ Κουτζιαβασίλη και της άμυνας του, όμως οι Φαίακες στο β ημίχρονο κυνήγησαν την ανατροπή. Δίχως το εύκολο όμως γκολ απώλεσαν τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν, μείωσαν σε 2-1 μόλις στο 89' με τον Αρναρέλη, ενώ στην τελευταία φάση του ματς στο 95 είχαν δοκάρι σε φάουλ του Ροτζέριο Τουράμ

Η 5η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0
Πανιώνιος-Βέροια 1-2
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 1-0
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-0

Δευτέρα
ΑΕΚ-Ηρακλής (19.30)

Μόνη ομάδα που μπορεί πλέον να κάνει το 3 στα 3 είναι η ΑΕΚ, που υποδέχεται την Δευτέρα τον Ηρακλή. Στην βαθμολογία Παναθηναϊκός και Πλατανιάς έχουν από 7, Ολυμπιακός, ΑΕΚ (σε 2 ματς) και Πανιώνιος ακολουθούν με 6.

Διαβάστε σχετικά

Super League: ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για την 5η αγωνιστική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ